Polițistul care l-a prins pe ucigașul oamenilor străzii este campion mondial

Ultima actualizare:

    Mihai Tâmpeanu lucrează la IPJ GalațiFotografii: Poliția Română
Mihai Tâmpeanu lucrează la IPJ GalațiFotografii: Poliția Română

Are 30 de ani și o carieră în plină ascensiune. Mihai Tâmpeanu, polițistul din Galați, care l-a prins pe ucigașul oamenilor străzii, este un sportiv de renume. Zilele trecute a devenit campion mondial la karate.

”Este recunoaşterea supremă a numeroase ore de antrenament, a momentelor dificile depăşite cu greu, a nevoilor şi a interdicţiilor pe care le are un sportiv de performanţă. Simţi că eşti în al nouălea cer”, a declarat Mihai Tâmpeanu ,după mai bine de 20 de ani de activitate compeţitională neîntreruptă.

A cucerit aurul la karate

Iar în weekend-ul trecut visul i s-a împlinit. A cucerit aurul la Campionatul Mondial de Karate Fudokan, la proba kata individual seniori, organizat la Cluj. Competiție la care au participat peste 2.000 de sportivi din 47 de țări.

Și nu este singura performanță! Până în anul 2014, în cele 13 participări la Campionatele Europene a obţinut 13 medalii de aur, 5 de argint şi 4 de bronz.

L-a inspirat Jean Claude Van Damme

Tânărul a început să facă karate în 1995, inspirat fiind de filmele cu Jean Claude Van Damme, în mare vogă printre copii la acea vreme. Îl imita și lovea canapelele și fotoliile din casă.

Dar nu s-a mulțumit doar cu o carieră de sportiv, astfel că în urmă cu zece ani a devenit polițist, după ce a absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina.

L-a încătușat pe incendiatorul Alexandru Ştefan

Lucrează la IPJ Galați și are parte de cele mai dificile misiuni. Ultima dintre ele a avut loc în noiembrie 2016, când a dat de urma celui care le-a dat foc unor oameni ai străzii, care dormeau în fața unei scări de bloc.

Ucigașul Alexandru Ştefan a fost prins după doar 48 de ore, iar Mihai a fost cel care l-a dus încătuşat la audieri şi apoi în celula de la IPJ Galați.

Polițistul-campion este căsătorit și are un băiețel de 2 ani, despre care speră să îi calce pe urme și să urce și el într-o zi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net