Polițistul luat pe capotă de afaceristul turc nu poate fi transferat în Israel

Ultima actualizare:

    Gheorghe Ionescu (medalion) a fost târât circa 400 de metri, pe capotă. Când turcul a frânat, polițistul s-a izbit de asfalt
Gheorghe Ionescu (medalion) a fost târât circa 400 de metri, pe capotă. Când turcul a frânat, polițistul s-a izbit de asfalt

Mutarea polițistului Gheorghe Ionescu la o clinică medicală din Israel este imposibilă în acest moment, din cauza stării grave în care acesta se află, a declarat joi secretarul de stat Raed Arafat. Un avion al MAI a fost repartizat pentru transportarea rănitului când starea sa de sănătate va permite efectuarea zborului. Polițistul de la Brigada Rutieră a Capitalei se află în spital de trei săptămâni, după ce a fost accidentat de un afacerist turc.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne spun că dispun de mijloace pentru a-l transporta pe rănit la clinica din Israel, unde familia și prietenii vor să-l trmită pentru continuarea investigațiilor medicale. Cu toate acestea, polițistul Gheorghe Ionescu nu poate părăsi Spitalul de Urgență Floreasca din cauza stării grave în care se află. Drumul până în Israel i-ar putea fi fatal pacientului, care se află de trei săptămâni în spital în stare critică. El se află încă în comă indusă și a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Anunțul a fost făcut joi de secretarul de stat Raed Arafat, care a adăugat că decizia de transfer va aparține atât medicilor de aici cât și echipei de la clinica din Israel.

Decizia se ia de către colegii care îl primesc, colegii care îl predau şi cei care fac transportul. Şi, bineînţeles, în această decizie trebuie să cântărească beneficiile transferului - unde există beneficii, incontestabil, că există chestii ce se pot adăuga la tratamentul lui. Colegul din Israel a insistat că ce a primit aici l-a menţinut în viaţă şi i-a salvat viaţa până la acest moment, că altfel de mult nu mai era în viaţă, printre noi”, a precizat Arafat, citat de Mediafax.

Raed Arafat susține că șansele de supraviețuire ale polițistului sunt în continuare mici, în ciuda mutării sale la altă unitate medicală. „Este în stare extrem de critică, dar nimeni nu zice că nu se poate face ceva şi nu putem vedea că progresează bine, dar prognosticul este unul rezervat la acest moment”, susține Arafat. Gheorghe Ionescu are răni grave în zona abdomenului și în torace, după ce a fost luat pe capotă de turc și târât, cu o viteză amețitoare, câteva sute de metri. Totul s-a întâmplat pe 2 august, la ora 3.30 dimineața, în zona de nord a Capitalei, în timpul unei misiuni a Polișiei Rutiere de verificare a șoferilor. Turcul Abdullah Ataș a refuzat să oprească la filtrul poliției și l-a accidentat grav pe Gheorghe Ionescu.

Soția agentului şef Gheorghe Ionescu a început o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să-şi transfere soţul la o clinică din Israel. Aceasta a anunţat că este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă și având nevoie de o intervenție chirurgicală, pe care ea ar dori să o facă la un spital din Israel. Cine vrea să contribuie la salvarea polițistului o poate face donând bani într-unul din cele două conturi: RO98BRDE410SV41249044100 pentru lei şi RO94BRDE410SV41249124100 pentru euro.

Tot ce vreau este ca soţul meu să se facă bine. E tot ce mă interesează. Ministerul de Interne mă va ajuta, dar nu poate în totalitate. Mai sunt costuri suplimentare, iar eu nu am de unde să plătesc”, a spus Cristina Ionescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net