Poliţistul Ioan Farcău şi jandarmul Adrian Bogdan Prunar sunt anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu după ce săptămâna trecută marţi un bărbat a jefuit o benzinărie în timp ce ei dormeau în magazie. Procurorii spun că jaful a fost bine organizat şi că hoţul a organizat totul.


Autorul jafului de la benzinăria Petrom este în continuare de negăsit. „Din înregistrările video ne-am dat seama că este vorba despre un bărbat tânăr, de etnie romă, având culoarea pielii închisă, cetăţean român, deoarece vorbea în limba română şi un bun înotător. Deocamdată el este de negăsit. I-am pierdut urmele pe malul Someşului, unde el a pierdut o treime din bani, 6.600 de lei”, îl descrie prim-procurorul Ana Rusu pe bărbat.
Din înregistrările video mai reiese că înainte să intre în benzinărie, el a stat la pândă, iar în momentul în care a intrat el era cu cuţitul în mână. Totodată, imaginile arată că atât poliţistul, cât şi jandarmul nu aveau armament în dotare, motiv pentru care nu au avut posibilitatea să intervină.
„Eu cred că cei doi, poliţistul şi jandarmul, au fost luaţi prin surprindere, pe nepregătite, şi asta e motivul pentru care ei nu au reacţionat imediat. Pe de altă parte, ei nu au avut armele asupra lor, altfel cu siguranţă le folsoseau”, mai spune prim-procurorul.

Cercetaţi penal pentru neglijenţă

Conducătorii Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei (IJJ) Satu Mare a sesizat astăzi Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru lua măsuri asupra jandarmului. ”În urma verificărilor efectuate de către comisia de anchetă au fost identificate aspecte de natură penală, astfel încât  comanda unităţii a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare în scopul continuarii investigaţiilor şi pronunţării asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei acestuia”, ne informează IJJ Satu Mare.
Prim-procurorul spune că pe numele celor doi au fost întocmite acte premergătoarea începerii urmăririi penale pentru neglijenţă în serviciu.

Loading...