Polonia şi Slovenia oferă ajutor României în criza COVID-19

Ultima actualizare:

    Polonia şi Slovenia se oferă să ajute România în criza COVID-19foto: Shutterstock
Polonia şi Slovenia se oferă să ajute România în criza COVID-19foto: Shutterstock

Polonia și Slovenia s-au oferit să ajute România, în condițiile în care numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere, iar pacienții în stare gravă nu mai au loc în secțiile de terapie intensivă.

Liderii celor două țări au făcut anunțul în timpul unei videoconferințe la care a participat și preşedintele Klaus Iohannis, alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Lituaniei şi premierul Slovaciei, relatează Digi24.

În cadrul videoconferinţei, Iohannis a vorbit despre criza în care se află România în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19, arătând că rata de vaccinare scăzută a contribuit semnificativ la această situaţie, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Şeful statului a menţionat faptul că România a activat Mecanismul european de protecţie civilă şi, în acest context, a mulţumit statelor membre care au oferit deja sprijin ţării noastre.

„Premierul Poloniei şi premierul Sloveniei au transmis disponibilitatea statelor lor de a ajuta România, iar, la rândul său, preşedintele Consiliului European s-a angajat să faciliteze sprijinul la nivel european pentru ţara noastră”, arată Administraţia Prezidenţială.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net