Poluare extremă. Patru tone de gunoaie, strânse de pe malul Lacului Bicaz!

Ultima actualizare:

    Pe malul lacului Bicaz au fost găsite patru tone de gunoaie: bidoane, peturi și grebleFOTO: adevarul.ro
Pe malul lacului Bicaz au fost găsite patru tone de gunoaie: bidoane, peturi și grebleFOTO: adevarul.ro

Membrii a două asociaţii de voluntariat au strâns gunoaie timp de trei zile de pe malul Lacului Izvorul Muntelui, în apropiere de Barajul Bicaz.Nici nu se vedea apa lacului din cauza peturilor și ambalajelor aruncate în neștire.

Patru tone de gunoaie, strânse de pe malul Lacului Bicaz!  Peste 200 de voluntari ai Asociaţiei Sens Civic şi Act for Tomorrow, cărora li s-a alăturat sponsorul Fairy România s-au implicat în perioada 13-15 septembrie într-o acţiune de igienizare a malului Lacului Izvorul Muntelui, scrie adevarul.ro.

În perioada celor trei zile, voluntarii au colectat din zona Potoci, aproape de Barajul Bicaz, circa patru tone de deşeuri aduse de afluenţii lacului (râul Bistriţa în mod special), dar şi aruncate de turişti ori localnici din zonă.  Cu toate că au fost strânşi peste 1.000 de saci plini cu gunoaie, o mare parte a lacului continuă să fie acoperită cu deşeuri.

Voluntarii au strâns gunoaiele de la lacul Bicaz în peste 1.000 de saci
Voluntarii au strâns gunoaiele de la lacul Bicaz în peste 1.000 de saci

”Lacul Bicaz adună aceste mizerii din tot bazinul lui hidrografic. Ne-ar fi trebuit cel puţin o săptămână de muncă intensă a vreo 100-150 de oameni ca să curăţăm tot lacul. Mizeria asta se adună în fiecare an după ce trece dezgheţul care cară la vale tot ce aruncă lumea fără milă şi bun simţ“, spune Diana Maria Voicu, participantă la acţiune, citată de adevarul.ro.

Pe malul lacului au fost găsite bidoane, peturi și greble

Ea a menţionat că în una din zile, voluntarii au făcut un concurs: cine găseşte cele mai mari trăznăi pe plajă, în afară de banalele PET-uri din plastic.

”Din meniu: brichete, papuci, mult polistiren expandat o greblă, borcane de toate felurile, sticle, flacoane de esenţe sau medicamente, doze de bere şi de spray, folie de polietilenă, bidoane mari şi barosane, sandale, un braţ de la o păpuşă, cutii de vopsea, cioburi de plastic, mingi, galoşi, bocanci, un pulover, lăzi de plastic, spumă poliuretanică, conserve, butelii de propan mici, caserole, tuburi de muştar, pahare de plastic, bucăţi de izopren, găletuşe de iaurt, tuburi de creme, un spoiler de Dacia şi un cauciuc de tractor“, prezintă Diana Maria Voicu „recolta“ de deşeuri colectată  de pe malul unui golfuleţ în circa 120 de saci, citată de adevarul.ro.

Citește și:

Vedetele au ieşit la adunat gunoaie

Ora Pământului 2019 în România. Ce poți face pentru protecția planetei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net