Pomohaci ajunge marți în fața „judecătorilor” de la Mitropolia Ardealului

Ultima actualizare:

    Cristian Pomohaci a fost așteptat de circa 150 de susținători, la ieșirea de la „judecată”Foto: Inquam
Cristian Pomohaci a fost așteptat de circa 150 de susținători, la ieșirea de la „judecată”Foto: Inquam

Acuzat că a încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, fostul preot și cântăreț Cristian Pomohaci va răspunde, marți, întrebărilor Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. Înalții prelați vor judeca astăzi apelul făcut de Pomohaci și îi vor audia pe martorii propuși de acesta.

UPDATE. Reprezentanţii Mitropoliei Ardeaului au transmis, marţi, după încheierea şedinţei Consistoriului Mitropolitan care judecă recursul formulat de către Cristian Pomohaci că acesta a cerut o amânare, în vederea studierii dosarului de fond. Noul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 5 octombrie.

Fostul preot nu va merge, însă, singur la judecată, ci împreună cu un apărător bisericesc atestat de Patriarhia Română. Asta, după ce Mitropolia Ardealului i-a oferit această posibilitate.  

De asemenea, până astăzi, Pomohaci a putut să depună la instanța bisericească şi alte mărturii concrete care să vină în sprijinul mărturiei lui.

Pe de altă parte, Consistoriul Mitropolitan a precizat că prin aplicarea măsurilor canonice „nu se urmăreşte pedepsirea persoanei învinuite, care se poate întoarce prin pocăinţă, ci numai apărarea instituţiei Bisericii, a ordinii şi a disciplinei canonice, a moralităţii şi a sacralităţii vieţii bisericeşti”.

„Orice pedeapsă canonică aplicată de o instanţă bisericească se deosebeşte de pedepsele instanţelor civile şi penale prin faptul că nu interzice niciun drept civil, nu privează de libertate, cel pedepsit rămânând o persoană liberă de a profesa orice activitate în cadrul societăţii civile!”, au afirmat reprezentanţii Mitropoliei Ardealului.

În cazul în care va fi nemulţumit de soluţia de la Sibiu, fostul preot poate depune contestaţie la Patriarhie.

Pomohaci a fost un preot atipic, deoarece, în timpul liber, era cântăreț de muzică populară. Participa la festivaluri, concerte și petreceri câmpenești. Dar mergea și cânta și la nunți și botezuri.

El a fost caterisit de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani. Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcă să-l convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri.

El a depus o cerere de autosuspendare din preoţie, invocând motive medicale.

Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, în 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, primind canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale.

La sfârşitul lunii iunie, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a decis ca preotul Cristian Pomohaci să fie oprit de la slujire timp de 30 de zile, perioadă în care să îşi pregătească o apărare cu care să vină în faţa reprezentanţilor arhiepiscopiei pentru a demonta acuzaţiile de corupere sexuală a unui minor care i se aduc.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net