Misiune închiată cu succes de pompierii bulgari pe teritoriul României. Salvatorii vecini au trecut granița când au primit un apel că arde un camion la Ostrov. Au stins focul, reușind să evite incendierea cabinei.


Un echipaj format din patru pompieri bulgari și o mașină de stingere a trecut granița în România ca să stingă un camion care ardea la Ostrov. TIR-ul, care era plin cu cărbuni, a luat foc miercuri dimineață, imediat după ce a coborât de pe feribotul care l-a traversat de la Călărași, peste Dunăre, la Ostrov.

Camionul era încărcat cu cărbuni

Incendiul a izbucnit la 200 de metri de punctul de frontieră Silistra-Călărași, care se află în apropiere de Ostrov. Primul echipaj ajuns a fost unul de pompieri bulgari, din Silistra, care au recepționat apelul la ora 6.30.

Există un acord de stingere al incendiilor între Bulgaria și România și în baza acestuia patru pompieri bulgari și o mașină de stingere au trecut prin punctul de frontieră și au reușit să limiteze pagubele incendiului, scrie observatornews.ro. Astfel, doar o treime din încărcătură a ars complet, fiind afectată și prelata de pe acoperișul camionului. Cabina camionului înmatriculat în Turcia a rămas intactă. 

 

Citește și: 

 

Incendiu în Munții Apuseni: pompierii au stins în trei zile focul de pe 75 de hectare

 

Ministerul de Interne a ocupat litoralul. Sute de pompieri, paramedici și polițiști detașați din 26 de județe în Constanța

 
 
Loading...
Citeste tot despre: