Pompierii intervin în Capitală pentru a remedia pagubele provocate de polei. Mesajul Primăriei

Ultima actualizare:

    Sute de copaci au cedat sub greutatea gheții Foto:Andreea Dancu
Sute de copaci au cedat sub greutatea gheții Foto:Andreea Dancu

Primăria Capitalei a emis un comunicat în care a detaliat modul în care echipajele de pompieri intervin pentru a remedia pagubele provocate de poleiul care a acoeprit întregul București. Sute de copaci au cedat sub greutatea gheții și au căzut blocând fie străzi secundare, fie artere importante. Mai multe mașini au suferit avarii semnificative după ce copacii s-au prăbușit. Iată mesajul transmis de către Primăria Municipiului București.

Avand în vedere condițiile meteorologice nefavorabile (cod portocaliu de polei) inspectorii si polițiștii locali ai Primariei Capitalei acționeaza cu un număr de 22 echipaje pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei își îndeplinesc obligațiile, conform programului de deszăpezire si combaterea poleiului.

Inca de noaptea trecuta s-a solicitat ADP-urilor si Politiilor Locale de sector sa actioneze de urgenta, conform atributiilor legale ce le revin, pentru degajarea copacilor sau crengilor cazute pe carosabil, trotuare, alei etc. iar agenților economici și asociațiilor de proprietari să aplice de urgenta material antiderapant în fața imobilelor pe care le dețin. De asemenea, echipaje ale companiilor de utilitati publice (ENEL, ApaNova, RADET, STB, Compania Municipala de Iluminat Public) precum si operatorii de telefonie si cablu colaboreaza cu celelalte institutii publice pentru degajarea cablurilor cazute si pentru remedierea defectiunilor la sistemul de curent, la reteua de contact a troleibuzelor si tramvaielor, la retele de telefonie, cablu etc. STB a intervenit cu 187 de lucratori pentru curatarea poleiului de pe refugiile pietonale pentru calatori.

Material antiderapant s-a folosit pe carosabil 

Totodata, pentru a asigura fluenta circulatiei mijloacelor de transport public, STB a suplimentat, in ultimele ore, personalul care actioneaza pentru indepartarea ghetii de pe reteaua electrica de contact a troleibuzelor si tramvaielor. In acest moment, 33 de echipaje STB acționează in teren pentru remedierea avariilor și curățarea ghetii. Totodata, echipe operative ale Administratei Strazilor au imprastiat material antiderapant in pasajele pietonale aflate in administrare, in pantele si rampele pasajelor rutiere aflate in administrarea ASB si a inlaturat turturii si gheata de pe plafonul si pe peretii acestora. Angajatii ASB, impreuna cu cei de la Compania Managementul Traficului au asigurat echipaje de permanenta, care intervin operativ pentru remedierea eventualelor defectiuni la instalatiile de semaforizare.

Noaptea trecuta, în urma controalelor efectuate în teren și a monitorizării video pe camerele de supraveghere amplasate în principalele intersecții, s-a constatat faptul că operatorii de deszapezire au actionat prin împrăștiere de material antiderapant pe arterele din urgența I și II, precum și în zona rampelor, pantelor, podurilor și stațiilor STB. In prezent se circula normal, in conditii de iarna pe arterele din urgenta 1, iar arterele din urgenta 2 au fost tratate in mare parte.

Sute de utilaje au fost folosite în cele șase sectoare ale Capitalei 

Operatorii au comunicat că s-a acționat cu utilaje și operatori manuali astfel: Sectorul 1: - 50 utilaje / 190 lucrători manuali; Sectorul 2: - 77 utilaje / 40 lucrători manuali; Sectorul 3: - 20 utilaje / 20 lucrători manuali; Sectorul 4: - 40 utilaje / 45 lucrători manuali; Sectorul 5: - 26 utilaje / 49 lucrători manuali; Sectorul 6: - 41 utilaje / 53 lucrători manuali; Polițiștii locali au acționat în vederea depistării persoanelor fără adăpost care erau expuse temperaturilor scăzute. În urma activităților desfășurate au fost depistate 4 persoane fără adăpost, care au fost instituționalizate într-un centru social. Si pe parcursul acestei nopti operatorii de deszapezire din toate sectoarele Capitalei vor continua tratamentele cu materiale antiderapante.

Cetățenii pot semnala problemele apelând Telverde 

Reamintim ca Municipalitatea a pus la dispozitia cetatenilor Telverde 0.800.800.868 unde acestia pot sesiza eventualele probleme aparute din cauza vremii. Totodata, bucurestenii sunt rugati sa semnaleze la numarul de telefon 021/9524 prezenta pe strada sau in spatiile comune ale blocurilor a persoanelor fara adapost, pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la centrele sociale ale Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net