Pompierul-erou

Ultima actualizare:

    Sublocotenentul Lucian Drăghici este coordonatorul salvatorilor SMURD din judeţul Mehedinţi
Sublocotenentul Lucian Drăghici este coordonatorul salvatorilor SMURD din judeţul Mehedinţi

Era în timpul liber şi nu avea echipamentul de salvare, dar a intrat în flăcări pentru a salva o femeie. Sublocotenentul Lucian Drăghici, coordonatorul salvatorilor SMURD din judeţul Mehedinţi, şi-a riscat viaţa, fiind declarat un adevărat erou.

Sublocotenentul Lucian Drăghici a ales cariera de pompier în urmă cu 11 ani, când a păşit cu hotărâre în instituţie. Serios şi foarte bine pregătit, a devenit  coordonatorul salvatorilor SMURD din judeţul Mehedinţi. Sâmbătă, 13 octombrie, aflându-se în timpul liber, împreună cu un prieten, a fost omul potrivit la locul potrivit. Pompierul se afla lângă un bloc în care s-a produs o explozie a unei butelii, în urma căreia a izbucnit un incendiu. Când a auzit explozia şi a văzut apoi pe asfalt bucăţi de geamuri, a conştientizat pericolul şi a urcat în apartamentul care ardea. A acţionat prompt, împiedicând propagarea focului la întregul apartament, după ce s-a asigurat că victima, o femeie în vârstă de circa 34 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feţei şi braţelor, este în afara oricărui pericol. Pentru persoana salvată, dar şi pentru colegii lui, şi pentru mehedinţeni, sublocotenentul a devenit erou.

Eroul, alături de familia sa
Eroul, alături de familia sa

Drăghici (41 de ani) este căsătorit cu Georgeta şi are două fete. Familist convins şi prieten de încredere, el este un exemplu pentru colegii săi, cărora a reuşit să le insufle că precizia, curajul şi determinarea sunt esenţiale în misiunile de salvare. Potrivit ISU Mehedinţi, voluntarilor a încercat să le transmită sentimentul solidarităţii, dragostea pentru semeni, pregătindu-i pentru situaţiile în care pot deveni îngerii păzitori ai unor persoane care riscă să piardă tot, însă o secundă le poate reda bucuria de a trăi - şansa unui nou început. 

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net