Ponta către Băsescu: «Cine ridică sabia, de sabie va muri»

Ultima actualizare:

    Au început deja  negocierile politice
Au început deja negocierile politice

USL jubilează! Românii i-au votat ieri cu „amândouă” mâinile, aşa că au obţinut o victorie zdrobitoare. Potrivit sondajelor de la ieşirea de la urne, Uniunea Social Liberală va avea majoritatea în viitorul Parlament.

„În perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri". Sunt cuvintele rostite de la Tg Jiu de actualul premier Victor Ponta,  cu referire clară la neînţelegerile pe care le-a avut în ultimele luni cu preşedintele Traian Băsescu. Copreşedintele USL a avut ieri dublu motiv de fericire: Uniunea a câştigat detaşat alegerile parlamentare, iar el l-a spulberat pe Dan Diaconescu, contraccandidatul său la fotoliul de deputat.

Potrivit sondajelor la ieşirea de la urne, la ora 19.00, USL a câştigat detaşat alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat: conform rezultatelor CURS, USL a obţinut 56,96% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 57,58% pentru Senat; potrivit CCSB, USL a obţinut 56,8% din voturi la Camera Deputaţilor şi 58,3% la Senat, iar CSOP creditează alianţa cu 54% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 55% pentru Senat.

Pe locul doi s-a clasat ARD, cu 19,6 la Senat şi 19,0 la Camera Deputaţilor, conform CCSB. Urmează PPDD, partidul lui Dan Diaconescu, care ar fi obţinut, conform aceluiaşi exit poll prezentat de Antena 3, la Senat 14,1% şi la Camera Deputaţilor 13,8%. Deşi s-a zvonit că nu intră în Parlament, pe ultima sută de metri UDMR a reuşit să atingă pragul electoral: 5,2 % la Senat şi 5,1 la Camera Deputaţilor. În aceste condiţii, jocurile pentru formarea unei „supermajorităţi" au început la doar câteva minute de la anunţarea primelor rezultate. „Am vorbit deja cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor care s-a declarat pregătit să negocieze cu noi formarea unei largi majorităţi care să guverneze ţara", a declarat Ponta.

Click! Spune

Ieri, la ora 21.00, prezenţa la vot a fost de 41,72%, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC). În Bucureşti, au votata 39,36% din alegători, cea mai bună prezenţă fiind în sectorul 1 (42%).

Bogdan şi prietenul lui, Andrei au băut ieri, câteva beri în centrul vechi

Au început deja  negocierile politice
Au început deja negocierile politice

În ziua alegerilor, românii au frecventat mai mult cârciumile decît secţiile de votare

Puţini români au ieşit ieri din casă. Din pricina vremii câinoase, oamenii s-au limitat la "una mică" între prieteni, sau la o masă la restaurant. De alegerile parlamentare, mulţi nici au auzit.

Au început deja  negocierile politice
Au început deja negocierile politice

Prin centrul Capitalei, străzile au fost ieri mai mult pustii. Ceva mai aglomerate au fost însă cârciumile! Mai ales cele în care s-a transmis live vreun meci de fotbal sau box.

„Ce zi e azi? A jucat West Ham - Liverpool. Super meci. A câştigat Liverpool cu 3-2.  Am auzit la televizor că se votează, eu nu ştiu treaba asta. O să merg mâine dacă mă trezesc. Acum nu am chef de politică. Vreau doar să beau bere cu prietenii mei", spune Adrian, un tânăr de 30 de ani, care a ales să petreacă ziua de duminică în centrul istoric al Bucureştiului. Patronii localurilor spun că, în mod normal, încasările într-o zi "electorală" sunt substanţial mai mari decât într-o zi obişnuită din an. Nu însă şi ieri! Gerul şi lapoviţa şi-au spus cuvântul, iar muşterii s-au tirat rapid spre casele lor.

Bogdan Țaburil (42 de ani): "Nu m-au lăsat să votez, că-s cetățean neamț. Ei, și dacă nu m-au lăsat, am zis că ies la bere cu băieții. Să petrec, ce mama naiba. Mai ales că e ziua mea și am și eu ocazia să mă revăd cu prietenii"

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Orlando G. (40 de ani): "Nu vreau să aud de vot. Sunt toți o apă și-un pământ. Sunt legați de mâini și de picioare, pentru că și dacă vor să facă bine țării, nu au banii necesari. România nu mai are fonduri să iasă din colaps. Ce să votez?"

simeon stalpnicul png

Iuliana Năstase (30 de ani): "De ce să merg la vot, când pot să petrec cu prietenele mele? Lasă să voteze alții! Eu am fost la muncă, iar acum mă relaxez la o bere. Cine e USL, ARD? Să se voteze ei între ei"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net