Vineri, 16 iunie, Victor Ponta a fost numit secretar general al Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Este vorba despre o funcție temporară, pe care Ponta a acceptat să o preia la Mihai Busuioc. Fostul premier a anunțat într-o conferință de presă care sunt intențiile sale în următoarele zile.


Victor Ponta a declarat că se simte onorat să accepte propunerea lui Sorin Grindeanu. Și-a contramandat chiar vacanța din străinătate pentru a-l ajuta pe Grindeanu.

  • „Deși nu mă aflam în țară am spus că vin să-l ajut pe domnul Grindeanu pentru că merită sprijin. Funcția de secretar general nu era exact ce aveam în planul de carieră, dar nu e cazul de orgolii, ci să asigurăm funcționarea guvernului pentru binele tuturor cetățenilor. Guvernul nu a fost niciodată al unui partid. Trebuie să funcționeze chiar și în situații anormale, iar eu îl voi sprijini pe Sorin Grindeanu.”
  • „Îl cunosc pe domnul Grindeanu de foarte mulți ani, e un om onest, foarte serios, i s-a cerut să accepte funcția de premier și, în ultimele zile am văzut un premier hotărât, motiv pentru care sunt dispus să îl ajut cu toate cunoștințele pe care le-am acumulat.”

Ponta a mai adăugat că Guvernul va continua să-și exercite prerogativele, conform prevederilor legale, indiferent de decizia lui Liviu Dragnea sau a rezultatului moțiunii de cenzură de luni, 19 iunie:

  • „Să fie foarte clar ce vrem să facem în următoarele zile: să ținem pe linia de plutire activitatea Guvernului care a fost torpilată de o decizie politică greșită, luată de Liviu Dragnea, colegul nostru. Dacă moțiunea de cenzură inițiată chiar de PSD contra Guvernului PSD nu va întruni numărul necesar de voturi atunci vă imaginați că e vorba de o perioadă pe termen mai lung. Dacă moțiunea de cenzură totuși trece, atunci până la numirea unui nou premier, Guvernul nu poate fi închis la dorința domnului Dragnea. Miniștrii trebuie să vină la serviciu. Sunt absolut convins că există dorința de dialog, pentru ca Guvernul să revină într-o funcționare normală, să aibă o majoritate normală și să poată să-și exercite funcția. Spun încă o dată că am acceptat funcția și mă simt onorat să lucrez cu domnul Grindeanu. Din aceasta seară, ne-am apucat de treabă și la Guvernul Romaniei nu se stinge lumina.”
 
 
Loading...