Ponta îi atacă pe susținătorii refugiaților

Ultima actualizare:

    Victor Ponta a atacat, indirect, țările care i-au primit pe refugiațiFoto: Arhiva Click!
Victor Ponta a atacat, indirect, țările care i-au primit pe refugiațiFoto: Arhiva Click!

Premierul Victor Ponta este de părere că „România nu își poate asuma ceva pentru care nu este pregătită” și că cei care cer solidaritate privind refugiații „sunt aceiași care spun că nu suntem buni de Schengen”.

Comisia Europeană a prezentat miercuri (9 septembrie) o propunere de repartizare între statele membre ale UE (Uniunea Europeană) a 120.000 de refugiați sosiți în Italia, Grecia și Ungaria, potrivit Mediafax. România ar urma să primească 4.646 de imigranți, dintre care 2.091 din Ungaria, 1.951 din Grecia și 604 din Italia.

Victor Ponta nu este de acord cu această propunere. Aceeași părere o are și președintele Klaus Iohannis, care susține că România nu poate primi mai mult decât îi permite capacitatea de 1.785 de locuri.

“Nu putem să ne asumăm ceva pentru care nu suntem pregătiţi. Nu avem acum această posibilitate. Iar poziţia României nu se condiţionează de chestiunea cu Schengen. Cei care ne solicită acum să fim solidari sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen. E un pic de ipocrizie!”, a scris Victor Ponta pe rețeaua de socializare Facebook, sâmbătă seară (12 septembrie).

Săptămâna viitoare are loc ședința CSAT, în cadrul căreia se va discuta situația privind cotele de refugiați. Klaus Iohannis a declarat că Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, va participa la Consiliul JAI, luni (14 septembrie), unde are ca mandat să nu declare adeziunea României pentru cotele obligatorii impuse de Comisia Europeană. 

image
image
image
image
image
image
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net