Ponta a spălat bani pentru Tony Blair?

Ultima actualizare:

    Fostul premier s-a ales cu un alt dosar penal
Fostul premier s-a ales cu un alt dosar penal

A fost pelerinaj marți la tribunal. Politicieni de frunte aproape că s-au călcat pe picioare ca să intre în sălile de judecată. Cel mai rău a păţit-o Victor Ponta, chemat la DNA: s-a ales cu un nou dosar şi cu un control judiciar pentru 60 de zile.

Fostul premier Victor Ponta s-a obişnuit să facă vizite la DNA şi pe la tribunale. Marți (6 septembrie), ”a semnat condica” la DNA Ploieşti, iar în urma audierilor a fost pus sub control judiciar, pentru 60 de zile. Este acuzat într-un nou dosar, al doilea, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, informează adevarul.ro.


    Tony Blair a venit în România în martie 2012
Tony Blair a venit în România în martie 2012

Potrivit procurorilor anticorupţie, Victor Ponta ar fi primit, în calitate de preşedinte al PSD, 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru organizarea în România a vizitei unei „personalităţi politice străine”. Sebastian Ghiţă, chemat şi el la DNA Ploieşti, spunea ieri că ar fi vorba despre premierul britanic Tony Blair, care a venit în martie 2012 în România, adică înaintea alegerilor parlamentare, iar Victor Ponta ar fi câştigat astfel capital politic. La acea vreme, am fost informaţi că fostul premier britanic vine în România pentru a primi titlul de ”Doctor Honoris Causa” la Universitatea Româno-Americană. Procurorii DNA lasă să se înţeleagă că Blair ar fi fost plătit cu 220.000 de euro, sumă pusă la dispoziţie de Sebastian Ghiţă. În schimbul banilor, acesta a ajuns atunci pe un loc eligibil la alegerile parlamentare şi astfel a ajuns deputat.

Procurorii i-au interzis lui Ponta să comenteze cazul, dar acesta a postat pe pagina de Internet o reacţie. „Aceasta este o informaţie «pe surse» neadevărată. Nu m-a acuzat nimeni că am primit 220.000 de euro (sau orice altă sumă de bani)! Această măsură o voi contesta mâine (n.r. astăzi, 7 septembrie) în faţa judecătorilor de la ICCJ! După decizia ICCJ voi putea să îmi expun punctul de vedere şi să îmi demonstrez nevinovăţia!“, a scris fostul premier. Este al doilea dosar în care Victor Ponta este suspectat de corupţie, după ”Rovinari-Turceni”, dosar aflat în faza de judecată. În aprilie 2016, Victor Ponta a mai fost chemat la DNA Ploieşti în calitate de martor în alt dosar. 

Tot ieri, a fost analizată şi cererea de excludere din Baroul Bucureşti a fostului premier, adică să nu mai poată fi avocat cu drept de practică, după ce a pierdut titlul de doctor în Drept.

Înghesuială de VIP-uri la tribunal

Liviu Dragnea. Preşedintele PSD s-a prezentat  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la primul termen al dosarului „Bombonica”, în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, fapte comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Politicianul este condamnat definitiv la doi ani cu suspendare în dosarul ”Fraudă la Referendum”.

Gabriel Oprea. A fost ieri la Instanţa Supremă în calitate de inculpat în dosarul „Limuzina”. El e acuzat de abuz în serviciu, pentru că ar fi dispus alocarea a 410.000 lei, din fondurile MAI, bani din care s-a cumpărat o limuzină de lux Audi A8, pe care a folosit-o exclusiv pentru deplasările sale. Din aceşti bani ar fi fost cumpărate şi o cabină de duş cu jacuzzi.


    Foto: Eduard Enea
Foto: Eduard Enea

Dan Şova. Senatorul a avut ieri termen în dosarul „CET Govora”, unde are calitatea de inculpat. Este acuzat că ar fi pretins şi primit 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta să încheie contracte de asistenţă juridică fictive cu o societate de avocatură.

Tony Blair a venit în România în martie 2012
Tony Blair a venit în România în martie 2012

Radu Mazăre. Fostul primar al oraşului Constanţa a cerut ieri magistraţilor să fie cercetat în stare de libertate şi să scape de măsura controlului judiciar în dosarul „Şpagă pentru Cartierul Săracilor”. Radu Mazăre mai are trei dosare aflate pe rol, în care e acuzat de fapte de corupţie.


    Foto: Eduard Enea
Foto: Eduard Enea

Cristian David. Fostul ministru de interne Cristian David a fost şi el în faţa magistraţilor, inculpat în dosarul „Şpagă la Ministerul de Interne”. Acesta este acuzat că ar fi primit 500.000 de euro mită, pentru a interveni la prefectul judeţului Buzău să retrocedeze un teren de 15 ha din municipiu.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cea mai veche cafenea buc jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net