Populația României, în scădere. Motivul te va întrista

Ultima actualizare:

    Tinerii români fac tot mai puțini copii (media e 1,22 copii/familie) și părăsesc țara pentru o viață mai bună în Vest
Tinerii români fac tot mai puțini copii (media e 1,22 copii/familie) și părăsesc țara pentru o viață mai bună în Vest

Suntem mai puțini cu 110.700. Ultimele date centralizate de Institutul Național de Statistică (INS) arată că populația României scade de la un an la altul. Tragedia este că autoritățile nu au soluții pentru a stopa femomenul depopulării. Iată cum pierde țara noastră o populație echivalentă cu cea a municipiului Buzău în fiecare an.

Populația rezidentă a României era, la 1 ianuarie 2016, de 19,76 de milioane de locuitori. Față de aceeași perioadă a anului trecut înseamnă o scădere de 110.700 de persoane. Suntem la sfârșitul lunii august și suntem aproape siguri că țara noatră a mai pierdut 80.000 de locuitori de la finalizarea acestui studiu. Asta înseamnă circa 10.000 de oameni în fiecare lună. Conform datelor publicate luni de INS, principala cauză a scăderii populației este numărul mai mare de decese, în comparație cu cel al nașterilor. Sporul natural în România este negativ (minus 75.655 de persoane).

Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, ecartul dintre populația vârstnică de 65 ani și populația tânără de 0-14 ani crescând la aproape 400.000 de persoane, arată studiul INS. Comparativ cu 1 ianuarie 2015, s-a remarcat scăderea ponderii persoanelor tinere (0-14 ani) și creșterea ponderii populației vârstnice (de 65 ani și peste). Indicele de îmbătrânire demografică a crescut de la 109,6 (la 1 ianuarie 2015) la 112,3 persoane vârstnice la 100 persoane tinere (la 1 ianuarie 2016), scrie agerpres.ro.

În al doilea rând, migrarea cetățenilor români către state mai dezvoltate din vestul Europei este a doua cauză a scăderii populației. Și în 2015, numărul emigranților (cei care au plecat din România) a fost mai mare decât cel al imigranților (cei care s-au stabilit în România). Diferența dintre cele două categorii a fost de 58.000 de persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net