Pornesc războiul pentru palatele lor

Ultima actualizare:

    Mascaţii i-au însoţit  pe executorii care  au venit să anunţe  demolarea celor  patru palate
Mascaţii i-au însoţit pe executorii care au venit să anunţe demolarea celor patru palate

Zeci de poliţişti şi mascaţi au descins marți (28 iunie) în cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, unde se încearcă executarea silită a unor ţigani care şi-au construit ilegal palatele. Rromii ameninţă că-şi cheamă “fraţii” din alte localităţi şi încep războiul.

E vorba de patru imobile, amplasate pe terenul altor persoane, care de ani buni încearcă să intre în posesia de drept. Familiile de rromi, în total 20 de persoane, s-au baricadat în curţile caselor pentru a împiedica intrarea executorului şi a avocaţilor. Pentru a nu se isca violenţe, executorul judecătoresc a venit de la Craiova însoţit de mascaţii de la Brigada Mobilă a Jandarmilor „Fraţii Buzeşti”. „Se încearcă să se ajungă la o altă înţelegere între părţi. S-a mai încercat, dosarul este început din 2011. Până la urmă e vorba de o hotărâre judecătorească, va trebui să fie pusă în executare dacă nu se ajunge la o înţelegere. Sunt patru debitori. Hotărârea prevede lăsarea în deplină proprietate a terenului, desfiinţarea construcţiilor de pe teren. Creditorul poate demola pe cheltuiala debitorilor, dacă aceştia nu se conformează. S-a mai acordat un termen de încă o săptămână”, a spus Dragoş Ivanovici, executor din Craiova.

Au taxe neplătite de 7 milioane lei

„Nu mai am cuvinte. Am mai primit răgaz o săptămână. Ce negociere să fie, că ei cer o sumă mare, dar noi n-avem bani. Au mărit preţul, în 2007 ne-au cerut 7 euro pe metru, acum cer de zece ori mai mult. Am zis să plătim pământul de sub casă şi o mică potecă, restul să şi-l închidă proprietarul. Rămânem în mila lui Dumnezeu. Eu am 2.000 de metri pătraţi. De unde să îi dau atâţia bani”, ni s-a plâns Lăţa Dumitru, din Meteor. „Au venit cu ultimele preţuri de 60 de euro pe metrul pătrat. Ăi bătrâni ai noştri au făcut şi puşcărie pentru terenurile astea. Săptămâna care o să vină, dacă nu picăm la înţelegere, cred că va fi un război civil în Târgu Jiu. O să îi chemăm pe prietenii noştri ţiganii din Obreja şi vom fi 2.000. Să aducă jandarmi din trei judeţe! N-au decât”, ameninţă şi Mihai Istrate din Meteor, unul dintre rromii a căror casă a fost executată.

Nu e prima dată când mascaţii descind în cartierul ţiganilor. Rromii din Meteor sunt vestiţi şi pentru datoriile la impozite şi taxe locale de peste 7 milioane lei, bani care nu vor mai fi recuperaţi.

Ţiganii s-au baricadat  după porţile mari de fier
Ţiganii s-au baricadat după porţile mari de fier

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net