Postul de televiziune public german Das Erste a difuzat un reportaj despre situaţia existentă în România. Jurnaliştii germani consideră că Liviu Dragnea este principalul vinovat pentru corupţia din România, scrie adevarul.ro.


Europenii sunt îngrijorați de situația politică tensionată din România. I-au îngrozit violențele de la protestul din 10 august, din Piața Victoriei, și au decis să analizeze cauzele.

Postul de televiziune public german Das Erste a difuzat un reportaj despre situaţia existentă în România. Jurnaliştii germani consideră că Liviu Dragnea este principalul vinovat pentru corupţia din România, scrie adevarul.ro.

Ei atrag atenţia asupra metodelor prin care preşedintele PSD încearcă să scape de acuzaţiile care i-au fost aduse, totul culminând cu demiterea Laurei Codruţa Kovesi şi cu intervenţia brutală împotriva demonstranţilor din Piaţa Victoriei. ”Sunt conduşi de politicieni corupţi, dar de un timp încoace nu mai suportă în tăcere. Zeci de mii de oameni protestează în toată România. Cerinţa lor: Demisia!”. Aşa începe reportajul realizat de o echipă de jurnalişti a Das Erste, care îl numesc pe cel care este vinovat, în percepţia lor, de situaţia grea din ţară, scrie adevarul.ro. 

”Liviu Dragnea este preocupat să-şi umple buzunarele”

”În centrul atenţiei stă el, Liviu Dragnea, preşedintele Parlamentului României. La el acasă, la ţară, este preocupat să-şi umple buzunarele”, spun jurnaliştii germani, citați de adevarul.ro. 

Jurnaliştii Die Erste s-au deplasat în judeţul Teleorman şi au vizitat Insula Belina. Acolo au stat de vorbă cu Nicu Bursăşteanu, un bărbat de 56 de ani, fost pescar. De când a fost privatizată insula, nici el şi nici ceilalţi pescari nu mai au voie să pescuiască aici. ”Azi e în administrarea firmei Teldrum pentru 1.500 de euro. O afacere dubioasă, făcută posibilă de el, politicianul român Liviu Dragnea”, comentează jurnaliștii germani, citați de adevarul.ro. 

Dragnea are antecedente penale  

Producătorul reportajului i-a făcut un scurt portret lui Liviu Dragnea. ”Cel mai influent politician al României, şeful guvernului majoritar PSD, preşedintele partidului şi al Parlamentului României. Câteodată vizitează Insula Belina pentru pescuit având asigurarea că nu va fi deranjat de nimeni. În Bucureşti, Liviu Dragnea a fost citat din nou la procuratură. Trebuie să răspundă unor întrebări. Au loc investigaţii împotriva lui pentru formarea unui grup infracţional, dar şi a deturnării unor fonduri europene de două milioane de euro. Este deja condamnat într-un alt caz, are antecedente penale”, potrivit adevarul.ro.

 
 
Loading...