Un poștaș de 63 de ani din Iaşi a fost condamnat pentru delapidare după ce a sustras pensiile a mai multor persoane din Iaşi. Mihăiţă Harschi a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.


Mihăiţă Harschi, acum în vârstă de 63 de ani, din Iași, a furat pensiile a mai multor persoane, scrie adevarul.ro. De când a început procesul, omul a dispărut și este, probabil, în străinătate.

Poştaşul a furat mai multe pensii de la ieșeni

Ieşeanul Mihăiţă Harschi a fost angajat la Poştă în 2008, printre atribuţiile sale fiind şi de a împărţi pensiile bătrinilor din cartierele Podu de Fier şi Tudor Vladimirescu.

Individul a comis faptele în mai 2016, atunci când a sustras pensiile mai multor bătrâni. Cinci indemnizaţii de pensie, cuprinse între 320 de lei şi 3.000 de lei, şi-a însuşit Harschi. Pentru a-şi acoperi urmele, individul a falsificat semnăturile beneficia­rilor.

De ce nu a fost prins poștașul care a furat pensiile

Totul a ajuns la urechile reprezentan­ţilor Poştei din Tătăraşi după ce pensionarii s-au plâns că, deşi trecuse termenul limită, nu îşi primiseră pensia.

O anchetă internă efectuată ulterior de către superiorii lui Harschi a demonstrat că acesta îşi însuşise din banii pe care ar fi trebuit să îi distribuie bătrânilor.

Oamenii şi-au primit în cele din urmă indemnizaţiile, însă au fost citaţi la proces ca martori. Judecătorii cred că poștașul a fugit din ţară înainte de a fi audiat. Dacă va fi condamnat definitiv, el poate fi dat în urmărire generală.

Citește și:

EXCLUSIV El este poștașul care a murit pe stradă

Prins după ce a furat doi saci cu bani din maşina Poştei

 
 
Loading...
Citeste tot despre: