Şărbătorile pascale se apropie cu paşi repezi, iar mulţi dintre români se întreabă dacă mesele de Paşte sunt doar un vis îndepărtat sau dacă există şanse să fie alături de cei dragi. Preşedintele Iohannis a prelungit oficial starea de urgenţă pentru încă o lună, iar numărul îmbolnăvirilor continuă să crească de la o zi la alta. În aceste condiţii, întrunirile sunt complet interzise, iar Poliţia Română răspunde întrebărilor românilor, chiar şi celor neobişnuite.


Ordonanţa de Urgenţă a fost extinsă pentru încă o lună, numărul îmbolnăvirilor depăşind cifra 4000. Locuitorii trebuie să respecte  o serie de măsuri stricte pentru a preveni răspândirea virusului, iar mesele mari în familie de Paşte par să fie doar un vis imposibil de realizat. Poliţia Română a venit în întâmpinarea eventualelor nelămuriri pe care le-am putea avea în această perioadă și a lămurit dacă oamenii se pot deplasa pentru a le duce produse părinților pentru masa de Paște. Iată răspunsul oferit! 

"Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște", a fost mesajul scris pe pagina oficială de Facebook a Poliţiei Române. 

Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenţă pentru încă o lună

Klaus Iohannis a subliniat necesitatea prelungirii stării de urgenţă şi a menţionat că deşi numărul de îmbolnăviri din România nu este atât de mare comparativ cu cel al altor state, acest lucru nu înseamnă că este posibilă relaxarea regulilor. 

"Nu este însă momentul să ne relaxăm, să nu mai respectăm măsurile. Toți specialiștii spun că dacă respectăm indicațiile este posibil să nu avem o creștere foarte mare. Dacă nu le respectăm este posibil să ajungem în scenarii precum cele din țările menționate. Nu suntem încă la vârful epidemiei. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile", a adăugat preşedintele. 

 
 
Loading...