Marin Moraru a murit duminică, 21 august, la Spitalul Elias din București, unde era internat din 10 august. Actorul a făcut un stop cardio-respirator. Era internat la secția de Terapie Intensivă. În urma sa rămâne cea căreia i-a purtat o dragoste enormă, Lucia Moraru, cu care a fost căsătorit 52 de ani.


S-au cunoscut de abia când intrau în anii tinereții și s-au îndrăgostit la prima vedere. S-au căsătorit în 1964, într-o zi de 29 februarie. Data specială din calendar le-a adus noroc și nu i-a făcut să-și sărbătorească dragostea doar o dată la patru ani. Lucia, pe atunci cu numele de familie Popescu, era încă elevă de liceu când i-a spus "Da" celui care avea să devină unul dintre cei mai mari actori români de teatru și film.

Într-un interviu acordat videofil.ro, în urmă cu câțiva ani, femeia din spatele lui Marin Moraru a dat câteva declarații cu privire la deceniile petrecute alături de actor: "Când stai lângă un actor, indiferent că este un actor foarte mare, de fapt, lângă orice fel de artist, trebuie să accepți unele provocări pe care ți le dă această calitate de soție a unei personalități. Pentru că, mai ales actorii, au și ei trăirile lor. În perioada de realizare a unui rol sunt mai nervoși sau au momente de angoasă, dar înțelegerea contează foarte mult. Noi n-am avut probleme majore în căsnicia noastră, ne-am căsătorit foarte tineri, eu eram încă la liceu".

Marin Moraru, un actor "cu suflet de copil"

Pe lângă dragoste, pe cei doi, deveniți un adevărat exemplu de statornicie și iubire, i-au mai legat o prietenie adevărată și profundă și o înțelegere dincolo de cuvinte. Au existat și cumpene, ca în orice mariaj, dar au trecut peste toate și au respectat cu sfințenie zicala "până când moartea ne va despărți". Tot soția marelui actor spunea la vremea interviului: "Au fost momente mai dificile în viata, e foarte adevărat. Însă, câteodată, și el își dă seama că, poate, a fost mai nervos și îi pare rău. El are un suflet de copil, niciodată n-ar putea să gândeasca rău despre cei din jur și, mai ales, față de cei care-i sunt foarte apropiați. Și eu zic că, dacă am trait atîția ani împreună, nu i-am trăit dintr-un anumit motiv, pentru că actorii până în zilele noastre nu au câștigat mare lucru." 

Doamna Moraru a lucrat pentru mulți ani ca realizator și redactor muzical la Radio România Actualități. Marin Moraru nu a avut copii, dar alături de soție a a călătorit mult, a construit o casă mare și a iubit pisicile.

 
 
Loading...

Alte articole

marin moraru