Povestea dramatică a Paulinei. A fost înfometată cu scopul "purificării" și avea interzis la școală

Ultima actualizare:

    Andreea Marin a participat la discuție în calitate de ambasador UNICEFFoto: Adevărul
Andreea Marin a participat la discuție în calitate de ambasador UNICEFFoto: Adevărul

Paulina Mandache (19 ani) era doar un copil atunci când a fost luată, în mod forțat, de lângă familia sa și adusă într-un centru de protecție a copilului din Constanța. Faptul că a fost despărțită de ei a salvat-o, însă, de la un viitor sumbru și i-a oferit șansa de a-și descoperi pasiunile.

Paulina este elevă în clasa a XII-a la un liceu din Constanța și, la prima vedere pare o tânără ca oricare alta. Foarte puțini știu chinul prin care a trecut fata și momentele de tortură cărora a fost supusă de proprii părinți.  Ea și-a spus povestea cu ocazia reuniuniii reprezentanților UNICEF și a Băncii Mondiale, care au venit la Constanța pentru a aborda subiectul închiderii mai multor centre de plasament. Una dintre figurile cunoscute care a fost prezentă la mărturisirea emoționantă a adolesentei a fost Andreea Marin. 

Potrivit Adevărul, tânără a povestit celor prezenți împrejurările prin care a ajuns să locuiască într-un centru din plasament și cum acest lucru a contribuit decisiv la dezvoltarea sa . „Eu mai am încă şase fraţi. Părinţii au decis să nu ne dea la şcoală. Când am ajuns aici, pentru noi a fost un şoc, dar ne-am acomodat pe parcurs şi am înţeles că ne este mult mai bine aşa. La început am fost în Centrul de primire în regim de urgenţă, apoi la Centrul Micul Rotterdam.    Am început şcoala şi am devenit pasionată de şcoală eu şi fraţii mei. Atât de mult mi-a plăcut că am ajuns să particip la multe concursuri şi olimpiade. Şi am ajuns la olimpiada de limba şi literatura română la faza naţională, care a fost un pas cheie pentru a-mi arăta mie că pot să mă depăşesc“, a mărturisit eleva.  „Mi-am dat seama că trebuie să dau ceva în schimb. Sunt aici pentru că cineva a avut grijă de mine şi vreau să ajut la rândul meu. Doresc să fac parte din organizaţia UNICEF“, a spus Paulina. 

Andreea Marin a participat la discuție în calitate de ambasador UNICEF și a fost profund impresionată de curajul tinerei și de capacitatea de a trece peste greutăți de care dă dovadă. Paulina provine dintr-o familie de sectanți din Techirghiol, unde adulții obișnuiesc să se înfometeze constant pentru a se "purifica". Adesea, ajung să cântărească 40 de kilograme. În anul 2010, membrii cultului au îngropat o femeie la marginea cimitirului fără  să anunțe autoritățile despre moartea ei . Mai mult decât atât,  cei din sectă nu îți trimit copiii la școală pentru că nu consideră că este bine . În aceste condiții mizere au trăit Paulina și frații ei până au fost preluați de rerpezentanții de la Protecția Copilului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net