Ce a pățit o femeie care a sunat la 112 să sesizeze că, lângă Intercontinental, o tânără e agresată

Ultima actualizare:

    Agresorul s-a speriat, s-a urcat în mașină și a fugit Sursa foto: Facebook
Agresorul s-a speriat, s-a urcat în mașină și a fugit Sursa foto: Facebook

În spatele hotelului Intercontinental, luni seara, o tânără este agresată de un individ care o prinde de păr și încearcă s-o bage cu forța într-o mașină. Deși femeia țipă, nimeni nu intervine. Trecătorii, indiferenți, își mută privirea în altă parte. O sigură persoană, nu un bărbat, ci o femeie, are curajul să îi facă agresorului o fotografie și să sune la 112. Experiența pe care a trait-o martora este însă halucinantă.

O tânără din București, martorul unui incident petrecut  în centrul Capitalei, a avut parte de  o experienţă neplăcută după ce a sunat la 112, aflăm de pe siteul adevarul.ro.

Martoră la o agresiune în plină stradă 

Roxana Grosu a văzut cum o tânără era trasă de păr de un bărbat, care voia să o bage cu forţa într-un autoturism. Femeia nu a stat mult pe gânduri și, văzând că nu intervine nimeni, desi erau oameni în zonă, pune mâna pe telefon și îi face o fotografie agresorului. Acesta o vede, începe s-o amenințe, s-o înjure și chiar are, la un moment dat, intenția să vină spre ea. Se răzgândește în ultimul moment, se urcă în mașină și demarează în trombă.

A povestit întâmplarea iar apoi a repetat-o de o mie de ori 

Roxana apucase deja să sune și la 112. Iar de aici începe cu adevărat povestea pe care femeia a relatat-o cu lux de amănunte pe pagina personală de Facebook. O poveste cu și despre polițiști care se întrec în bâlbe, care parcă nu știu pe ce  lume trăiesc, care se încurcă în declarații, pasează cazul unii altora ca pe o minge de ping pong, care parcă abia se treziseră din somn. Este povestea unui sistem găunos, unde birocrația este sufocantă, un sistem care parcă-l „pedepsește” pe cel care a vrut să facă un bine.

Martora povestește că a sunat la 112 și a relatat  întâmplarea operatoarei, cerând ca la fața locului să vină un echipaj de poliție. Apoi, povestește și polițistului care a preluat legătura telefonică. Femeia speră ca asta să fie tot și să poată pleca spre casă. Ceea ce și face. Însă, în timp ce se afla pe drum, este sunată și rugată să se întoarcă la locul faptei. Roxana se întoarce, desi se făcuse noapte.

După ce în zonă au apărut mai muți polițiști și jandarmi, femeia a povestit din nou tot ce a văzut. „Era deja 10.20 seara. Mă întorc. Aştept 20 de minute. Poliţistul din centrală dăduse numărul meu greşit, iar echipele de pe teren treceau pe lângă mine, dar nu opreau, deşi eram poziţionată fix unde stabilisem cu ei. Într-un final, ajung 3-4 jandarmi şi vreo 4 poliţişti. Reiau povestea. Îmi iau datele de pe buletin. Încep să discute prin staţie de ce secţie tine zona respectivă. Îmi zic să aştept alt coleg. Vine. Îi povestesc şi lui. Se uită nedumeriţi la ce cameră putea prinde faza - în centrul Bucureştiului, la Universitate!!! Îmi zic să aştept să vină şi «grupul operativ». Vine un puştan de maximum 23 de ani. Îi povestesc şi lui. Îmi spune să ţin telefonul aproape că mâine s-ar putea să mă sune să vin să dau o declaraţie la secția 1 sau la 6. Nu se ştie încă sigur. Între timp s-a făcut ora 23.20. Chem pe cineva să mă ducă acasă cu maşina, pentru că era foarte puţin probabil să mai prind transportul public. O oră şi 20 de minute. În Bucuresti, capitala României“, a postat Roxana Grosu pe Facebook. 

Femeia agresată e găsită, dar nu depune plângere împotriva bătăușului

Asta se întâmpla luni seara. Marți, probabil și datorită răspândirii poveștii pe rețelele de socializare, poliția decide că treaba devine cam serioasă și lucrurile încep, încet, încet, să se miște. Mașina și persoanele implicate în incidentul de la Intercontinental sunt depistate de către polițiștii secției 18, dar, spun surse din cadrul Poliției, femeia agresată nu a dorit să depună plângere împotriva bătăușului, care, se pare, este chiar concubinul ei. Agenții de Poliție au stabilit o parte din traseul mașinii, fiind identificat și proprietarul acesteia, cât și persoanele aflate în autoturism: doi bărbați și o femeie. Se pare că cercetările au fost declanșate rapid și pentru că fapta a fost considerată infracțiune de lipsire de libertate în mod ilegal și nimeni din nici o structură, departament sau instituție nu-și dorește repetarea cazului Caracal.

Concluzia? Poliția, desi vrea, încă nu poate. Încă se bâlbâie și bâjbâie. Și nimeni nu a câștigat nimic din povestea asta: martorul a fost pus pe drumuri, agresorul nu a pățit nimic, iar victima, probabil, va încasa în continuare pumni și picioare.  

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/si-injunghiat-iubita-chiar-centrul-de...

https://www.click.ro/news/national/batuta-frecvent-de-sot-nu-are-curajul...

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net