POZE DE COLECȚIE! Ludovic Orban a împlinit 57 de ani. Adolescentul rebel a fost cumințit de cea mai discretă soție

Ultima actualizare:
Începuturi. Ludovic Orban, la 6 luni
Începuturi. Ludovic Orban, la 6 luni

Astăzi este despre el – premierul României, Ludovic Orban. Împlinește 57 de ani și, dacă se uită în urmă, poate spune cu mâna pe inimă că nu a dus deloc o viață anostă. A făcut toate boacănele posibile în copilărie, a trecut prin emoții și peripeții în adolescență, este împlinit profesional și financiar, are acasă o soție care îl susține din umbră, cu discreție, un fiu de 20 de ani și câțiva căței.


    Începuturi. Ludovic Orban, la 6 luni
Începuturi. Ludovic Orban, la 6 luni

Ludovic Orban s-a născut la 25 mai 1963 la Brașov, într-o familie multietnică: tatăl maghiar, mama româncă și un frate cu un an și 11 luni mai mare – Leonard. O familie normală, în care accentul s-a pus mereu pe învățătură. Iar Ludovic s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, dar asta nu a însemnat că nu a făcut o mulțime de năzdrăvănii. Își amintește, râzând, că prin clasa a VIII-a, la ora de sport, profesorul i-a trimis să-și facă încălzirea înainte de alergare. Lui, cum nu prea îi plăcea să alerge, s-a tolănit la soare pe salteaua de la săritura în înălțime. „Acolo m-a găsit profesorul și m-a întrebat ce fac, moment în care i-am spus că încălzirea cea mai bună e încălzirea de la soare. El s-a enervat, a luat o șipcă de la garduri și m-a fugărit pe tot terenul de sport. După aia, s-a dus și m-a părât la maică-mea”, a povestit Orban într-un interviu pentru cetateanul.net.

Alături de doi colegi, în clasa a VI-a
Alături de doi colegi, în clasa a VI-a

Ce boacăne făcea Orban în copilărie: de două ori era să fie tuns zero

Cea mai cumplită pedeapsă, pentru el, era să fie tuns zero și de două ori a fost în pericol de a-și pierde podoaba capilară. A scăpat de fiecare dată ca prin urechile acului. S-a întâmplat prin clasa a XI-a, pe când era elev la Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov și se distra aruncând pungi cu apă de la etaj jos, în curte, la picioarele colegelor. Într-una din zile a nimerit o persoană importantă din oraș, pe șeful Junilor. Stropit din cap până-n picioare, acesta s-a dus glonț la directorul liceului, cerând pedepsirea vinovaților. Directorul a pornit o investigație în clasa lui Ludovic Orban și i-a amenințat pe toți că le scade nota la purtare dacă nu spun cine a aruncat punga cu apă. Nimeni nu scos un sunet. „Recunosc că am fost impresionat de această solidaritate și până la urmă m-am dus eu la director și am recunoscut, ca să nu sufere colegii mei din cauza scăderii mediei la purtare, care afecta media. Directorul m-a amenințat cu exmatricularea, cu eliminarea, dar în final mi-a oferit două alternative: să mă tund zero sau să-mi scadă nota la purtare și să fac muncă în folosul comunității, adică în folosul școlii. Evident, am optat pentru varianta a doua, nu am acceptat să mă tund. În plus, tot directorul m-a învățat să mă duc să-i cer scuze șefului Junilor, spunându-mi că, dacă respectivul nu va mai cere sancționarea mea, o va lăsa și el moartă. M-am dus la șeful Junilor și în final a fost o ocazie foartă frumoasă, deoarece totul s-a transformat într-o lecție de istorie pentru mine. Așa am aflat că Junii sunt cei care au pus bazele Brașovului, în Șcheii Brașovului – acolo a fost piatra de temelie. «Victimei» mele i s-a făcut milă de mine după ce a trebuit să ascult câteva ore toată istoria asta și, până la urmă, a renunțat la cererea de a fi sancționat”, a povestit actualul lider al PNL.

Mihaela Orban
Mihaela Orban

Abia a scăpat netuns, că a comis-o din nou. „Aveam o formație și repetam în clubul de la subsolul liceului. Acolo am făcut o petrecere la care am și fumat și, din păcate,  ne-a prins directorul. Ca pedeapsă, am fost puși să alegem între a ne tunde zero – variantă inacceptabilă – sau a fo eliminați pentru două zile. Am ales, bineînțeles, eliminarea, dar una în care de fapt am muncit pentru liceu: am sudat porțile de pe terenul de fotbal”, a mai spus Orban pentru cetateanul.net.

Tudor Orban, într-o fotografie mai veche, alături de Lance, cățelul familiei
Tudor Orban, într-o fotografie mai veche, alături de Lance, cățelul familiei

Ludovic Orban absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității din Brașov (1988) și studii postuniversitare la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993).[5] A lucrat apoi ca inginer stagiar la Izolatorul Târgu Secuiesc (1988–1990), inginer tehnolog la Tractorul Brașov (1990–1991) și redactor la cotidianul Viitorul Românesc (1991–1992). A intrat în politică în 1992, ca membru PNL – Aripa Tânără, iar din 2017 este președinte al PNL. În octombrie 2019, după căderea Guvernului Dăncilă, președintele Klaus Iohannis l-a numit premierul României.

3 lucruri pe care nu le știai despre el

  • A jucat la loz în plic banii de meditații. În clasa a XII-a, părinții l-au trimis la meditație la matematică pentru admiterea la facultate. El a considerat că nu are nevoie și a făcut praf la jocurile de noroc o bună parte a banilor. Soluția – a fost pus să facă meditații cu fratele mai mare, care era deja în primul an la facultate.
  • De mic a fost pasionat de muzică, iar în clasa a VI-a s-a apucat de chitară. Primii bani de buzunar și i-a câștigat cântând pe la diverse petreceri și baluri săsești. În timpul facultății a făcut parte dintr-o trupă numită „Proiect”.
  • Are o relație apropiată cu fratele lui, Leonard Orban, care și el a îmbrățișat o carieră politică. A fost secretar de stat în Ministerul Integrării Europene și ministrul al Afacerilor Europene în guvernul Boc (2), respectiv în guvernul Ungureanu și în Guvernul Ponta.

Cine este soția lui Ludovic Orban. Împreună au un băiat de 20 de ani

În facultate, alături de colegi
În facultate, alături de colegi

Ludovic Orban este căsătorit de ani buni cu Mihaela Orban și împreună au un fiu de 20 de ani, Tudor. De profesie psiholog și psihopedagog, director de grădiniță particulară, Mihaela a preferat să rămână o persoană discretă, fiind foarte rar văzută alături de soțul ei. Nu apar împreună în fotografii, singurele imagini pe care soția lui Orban le are pe pagina sa de socializare este cu ceilalți trei membri ai familiei: cățeii. Într-un interviu mai vechi acordat regretatei Cristina Țopescu, Ludovic Orban povestea cu mândrie că fiul lui (acum student) are o afinitate pentru științe exacte și că l-a crescut într-un spirit foarte liber pentru a-i permite să se dezvolte experimentând pe propria-i piele, chiar dând cu capul de pragul de sus.


    Tudor Orban, într-o fotografie mai veche, alături de Lance, cățelul familiei
Tudor Orban, într-o fotografie mai veche, alături de Lance, cățelul familiei

Ce a făcut azi, la prima oră din ziua lui

Orban și-a început ziua la Baza Aeriană 90, unde a participat încă de la ora 8.00 la ceremonia de plecare spre SUA a unei echipe de specialiști. 5 medici, 5 asistenți medicali și 5 militari vor sta următoarele două săptămâni la Alabama pentru a sprijini statul american la combaterea pandemiei de Covid-19, dar și pentru a se informa în legătură cu metodele de prevenire și combatere a infectării.

Premierul a ținut un discurs în această dimineață la ceremonia de plecare spre SUA a unei echipe de specialiști români
Premierul a ținut un discurs în această dimineață la ceremonia de plecare spre SUA a unei echipe de specialiști români

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net