Poziția Bisericii în ceea ce privește vaccinarea copiilor. ”Ezitările sunt firești”

Ultima actualizare:

    Biserica Ortodoxă Română susține programele de vaccinare a copiilor
Biserica Ortodoxă Română susține programele de vaccinare a copiilor

Legea privind vaccinarea obligatorie a copiilor a stârnit reale controverse în rândul oamenilor, dar și a unor instituții. Biserica susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă declară că părinții copiilor trebuie să primească asigurări de la autoritățile competente și companiile farmaceutice că vaccinurile provin din surse sigure.

Biserica este de partea programelor publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă trebuie o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile din procesul de vaccinare . comunicatul de presă trimis de Patriarhia Română face referire și la sursele de unde provin aceste vaccinuri și cum autoritățile competente trebuie spă asigure părinții că nu-și expun copii vreunui risc și că sunt stabilite responsabilitățile producătorilor și ale autorităților publice pentru erorile medicale și posibilele efecte secundare.

“Descoperirea vaccinului ca metodă de prevenţie şi tratament medical a reprezentat un pas foarte important în medicina modernă. Astfel, au fost eradicate boli foarte grave, au fost salvate milioane de vieţi şi s-a îmbunătăţit semnificativ calitatea vieţii oamenilor. Vaccinurile sunt de o importanţă deosebită în prevenirea unor boli şi epidemii care pot ameninţa viaţa unor segmente foarte largi de populaţie, contribuind astfel la apărarea darului sacru al vieţii umane. În acest sens, părinţii au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiii şi de-a salva viaţa acestora în caz de boală, vaccinarea copiilor având un rol important în apărarea vieţii şi a sănătăţii acestora”, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei etico-juridice a Patriarhiei Române, potrivit Știrile Pro Tv.

Biserica este alături de programele publice de vaccinarek, însă subliniază faptul că efectele secundare menționate în prospectele medicamentelor și vaccinurilor pot determina ezitări ale unor părinți față de administrarea medicamentelor propriilor copii.

“Aceste ezitări sunt fireşti şi trebuie adresate şi discutate în detaliu cu personalul medical, cel mai în măsură să ofere sfaturi competente şi recomandări părinţilor. De aceea, părinţii copiilor trebuie să primească asigurări din partea autorităţilor competente şi a companiilor farmaceutice asupra faptului că vaccinurile provin din surse sigure şi că sunt stabilite responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar. Este în beneficiul copiilor şi al familiilor din Romania să existe o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile cuprinse în procesul de vaccinare”, se arată în comunicatul citat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net