"Practic, plămânii nu mai existau". Cazul femeii de 39 de ani, care a murit de Covid-19 fără să aibă alte boli, i-a șocat pe medici

Ultima actualizare:
Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia
Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Poveștile tulburătoare ale medicilor din linia întâi, corelate cu numărul crescut al îmbolnăvirilor, din ultimele zile, ar trebui să îi pună pe gânduri pe cei care încă mai iau în râs puterea virusului care a îngenuncheat planeta. Tânăra de 39 de ani din Alba s-a simțit rău cu doar 3 zile înainte de a fi adusă la spital și a murit pe 22 iunie, la doar o zi de la internare. Azi, 25 iunie, în România au fost anunțate 460 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Decesul cu numărul 24 din județul Alba, o femeie de 39 de ani, cea mai tânără victimă din județ, arată că virusul poate fi fatal și pentru pacienții fără boli asociate. Medicii care au tratat-o sunt şocaţi de efectele pe care boala le-a avut asupra plâmânilor și au povestit detalii tulburătoare despre acest caz. "Pacienta de 39 de ani s-a prezentat la spital duminică cu febră, stare generală alterată, dispnee, tuse şi saturaţii mici de oxigen. Având în vedere starea s-a făcut un computer tomograf, unde s-au constatat modificări patologice la nivelul ambilor plămâni, o pneumonie extinsă bilaterală. Având în vedere starea i s-a recoltat testul COVID-19 şi a fost internată la izolare, le terapie intensiva. Testul s-a confirmat a fi pozitiv, iar în jurul orei 16.00, pacienta a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitată, intubata şi ventilată mecanic, însă a două zi a intrat iar în stop cardiorespirator care nu s-a mai putut resuscita şi a fost declarat decesul pacienţei", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, medicul Dan Crainic, citat de adevarul.ro.

"Plămânii erau albi, adică erau afectați în întregime" 

"Plămânii în loc să fie negri, cum apăr pe radiografie, erau albi, adică erau afectaţi aproape în întregime de această boală, o pneumonie extinsă bilaterală, practic plămânii nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire. Cei de acasă ar trebui să înţeleagă că pandemia nu s-a terminat, că virusul este transmis în continuare şi ar trebui să-şi ia măsuri de precauţie că să evite această contaminare", mai spune medicul. 


    Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba IuliaCaptură Youtube / Revista de Alba
Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba IuliaCaptură Youtube / Revista de Alba

Ce simptome a avut tânăra de 39 de ani

Femeia nu avea nicio altă boală asociată, dar s-a simţit rău cu trei zile înainte de a fi adusă la spital. A murit la doar o zi ndupă internare. "A fost adusă în dimineaţă zilei de duminică, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă Albă Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febră 38,1 grade C, dispnee, tuşe seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile). De la Unitatea de Primiri Urgente a fost transferată în compartimentul Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul izolatorului SJU Albă Iulia, singură într-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterală covid, insuficienţă respiratorie acută, şoc septic, MSOF. Starea pacienţei s-a depreciat brusc, prezentând un stop cardio-respirator şi necesitând resuscitare cardio-respiratorie, intubaţie, ventilaţie mecanică şi suport inotrop. Pacienta a fost confirmată duminică după-amiază cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în urmă analizelor efectuate în cadrul laboratorului SJU Albă Iulia. Femeia a decedat în cursul zilei de luni, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa", au transmis reprezentanţii unităţii medicale. 

Citește și:

Ne putem infecta cu COVID-19 de mai multe ori! Ce spune Alexandru Rafila

De ce unii oameni tineri și sănătoși mor din cauza coronavirusului? Specialiștii au două explicații

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net