Prăpăd în Bistrița-Năsăud! 50 de oameni au fost evacuați din calea apelor

Ultima actualizare:

    Viitura a intrat în gospodăriile oamenilorFoto: mesagerul.ro
Viitura a intrat în gospodăriile oamenilorFoto: mesagerul.ro

Pârul care trece prin localitățile Petriș și Cetate, județul Bistrița-Năsăud, s-a umflat din cauza ploilor puternice și a intrat în gospodăriile oamenilor. 50 de persoane au fost evacuate, luni seară, din calea apelor învolburate. Localnicii spun că viitura a atins peste un metru adâncime.

Ploile torențiale, care au dus la emiterea unei avertizări hidrologice cod portocaliu, mari locuitorilor din Bistrița-Năsăud.

În localitatea Lunca din comuna Șieuț au fost afectate cinci gospodării. La Susenii Bârgăului au fost colmatate cinci podețe și afectați 5,5 kilometri de drum communal. La Budacu de Sus apa a pătruns pe alocuri pe carosabil și a inundat terenuri agricole, dar și în comuna Budești, unde s-au prăbușit mai mulți stâlpi de electricitate.

De asemenea, circa 30 de case din satul Petriș de la poalele Munților Călimani au fost afectate de o viitură puternică, 50 de persoane fiind evacuate. Printre acestea și un bebeluș de doar trei zile, un copil de trei ani și o persoană dializată.

Viitura a măsurat peste un metru înălțime și a distrus curți, garduri și culturi, luând cu ea și animale. Apa a ajuns și pe carosabil, însă s-a retras destul de rapid, iar circulația în zonă nu este întreruptă, potrivit Agerpres.

Din fericire, persoanele aflate în casele afectate de inundații au reușit să se evacueze în condiții de siguranță.

Oamenii spun că nu au mai văzut astfel de inundații de 40 de ani și se tem de ce este mai rău, având în vedere că precipitațiile continuă să cadă la această oră.

În localitatea Satu Nou, situată în aval de Petriș, apele pârâului au ieșit din matcă și au inundat un pod și mai multe gospodării. Viitura a adus inclusiv o căpiță de fân, pe care sătenii au găsit-o în apropierea drumului județean, lângă podul inundat.

Meteorologii au emis luni o avertizare Cod galben de precipitații abundente, valabil marți de la ora 10.00 până la ora 22.00, în 37 de județe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net