Pregătirile pentru vizita Papei Francisc în România, pe ultima sută de metri. Ce surpriză au avut șoferii

Ultima actualizare:

    Ieşire Şos. Kiseleff. Deşi prin pasaj sunt două  benzi, şoferii preferă singura  bandă de la suprafaţăFoto: Sever Gheorghe
Ieşire Şos. Kiseleff. Deşi prin pasaj sunt două benzi, şoferii preferă singura bandă de la suprafaţăFoto: Sever Gheorghe

O coloană oficială care a trecut în mare viteză pe Șoseaua Kiseleff din Capitală a bulversat traficul pe mai multe artere. Oamenii au crezut că s-a întâmplat ceva grav, însă autoritățile nu au făcut decât să se pregătească pentru vizita Papei Francisc în România. Suveranul pontif va veni în țara noastră pe 31 mai 2019.

Nervi, trafic aglomerat și clacsoane, duminică, în jurul prânzului, pe străzile care dădeau în Șoseaua Kiseleff din Capitală. Șoferii care au crezut că pot pleca mai târziu de acasă pentru că este zi de weekend și traficul nu este așa intens s-au înșelat. Aproximativ 20 de minute, artera care leagă Piața Presei de Piața Victoriei a fost închisă circulației. În acest timp, cozile de mașini au început să se mărească. Șoferii și-au pierdut răbdarea și au început să clacsoneze nervos. Unii au ieșit din mașini să vadă ce s-a întâmplat. La un moment dat, cei care se aflau mai aproape de intersecții au vazut cum o coloană oficială trece în mare viteză prin fața lor. Unii au început să înjure, crezând că este vreun oficial român venit din weekend. Apoi traficul a fost reluat pe artera respectivă.

Autoritățile se pregăteau, de fapt, pentru vizita Papei Francisc

Însă nu numai cei care aveau traseu pe Șoseaua Kiseleff au avut parte de trafic aglomerat. Și șoferii care circulau prin zona Palatului Cotroceni sau Catedrala Mântuirii Neamului au avut parte de drumuri blocate o perioadă. Și pentru că lumea deja se alarmase, autoritățile au dat o informare prin care au precizat că este vorba despre o simulare a vizitei Papei Francisc.

”Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, din care fac parte reprezentanţi ai MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, a organizat şi în această săptămână analize şi recunoaşteri detaliate ale elementelor operative şi tactice pentru implementarea măsurilor de securitate premergătoare vizitei Suveranului Pontif.

O astfel de întrunire, cu caracter tehnic a avut loc azi la Bucureşti, fiind  stabilite, la faţa locului, ultimele amănunte ale măsurilor de securitate ce se impun pentru un eveniment de o asemenea importanţă”, au transmis autoritățile implicate într/un comunicat de presă comun.

Potrivit informării, Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” a dimensionat acţiunile ce vor avea loc în Bucureşti, pentru a veni în întâmpinarea dorinţei locuitorilor de a păstra ritmul normal al vieţii cotidiene, dar şi în sprijinul celor sosiţi special cu prilejul acestor momente istorice.

De asemenea, astfel de întâlniri tehnice similare au avut loc şi în celelalte oraşe care vor fi vizitate de Papa Francisc.

Securitatea la nivel național a întregii vizite este asigurată și coordonată, în ansamblul ei, de către Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”.

Papa Francisc va ajunge în România în dimineața zilei de 31 mai, la ora 11.30 și va pleca pe 2 iunie la ora 17.20.

Suveranul Pontif va fi cazat la București la nunțiatura apostolică, în același apartament în care a dormit și Papa Ioan Paul.

Potrivit programului vizitei Papei Francisc, stabilt și anunțat de autorități, Suveranul Pontif va ateriza la 11.30 pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” din București. După ceremonia de bun venit, Papa Francisc va merge la Palatul Cotroceni unde va discuta cu Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Apoi va avea o întâlnire privată cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Palatul Patriarhiei și va participa la Sfânta Liturghie, la Catedrala Catolică „Sfântul Iosif”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net