Nu mai puțin de 1.159 de agenți de poliție și de subofițeri de pompieri „intră în pâine” în structurile MAI peste câteva zile, deși au făcut pregătirea propriu-zisă doar aproximativ o lună, restul cursurilor fiind online.


Cei peste 900 de elevi subofițeri care au învățat în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne în anul pandemiei vor termina școala în decembrie, fiind prima generație de polițiști care a făcut instrucție în mare parte online, scrie adevarul.ro. De altfel, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, MAI nu a mai organizat examen de admitere în luna septembrie 2020, nici în școlile de agenți de poliție și nici în cele de subofițeri ISU. 
La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” de la Câmpina, 750 de elevi urmează să termine cursurile în luna decembrie a acestui an. Odată cu aceștia vor absolvi și cei 150 de colegi ai lor de la școlile similare din Cluj și Slatina. Tinerii care au fost admişi în ianuarie 2020 au venit la cursuri în luna februarie şi au fost trimişi acasă în data de 11 martie, odată cu toţi elevii din România, din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Au apucat să facă propriu-zis doar o lună de şcoală, timp în care nu au reuşit să acumuleze nici măcar baza informaţiilor necesare pentru cariera de poliţist. Apoi, au fost instruiţi online și au făcut practică la sediile Inspectoratelor de Poliţie. Acum, îi așteaptă examenele finale. Sunt trei probe, un test grilă cu subiecte din legislație, probe sportive și tragere cu armament de infanterie.  

 
 
Loading...