Premieră! Politicianul care acceptă să facă pușcărie fără proces

Ultima actualizare:

    Relu Fenechiu a recunoscut că a luat mită și că s-a folosit de poziția de deputat
Relu Fenechiu a recunoscut că a luat mită și că s-a folosit de poziția de deputat

Este acuzat că a luat mită un milion de euro. Nu a negat, așa cum fac toți cei care ajung la DNA, ci și-a recunoscut fapta. Vorbim depre Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, care a încheiat un acord cu procurorii și este gata să plătească cu închisoarea.

Procurorii anticorupţie din Ploieşti l-au trimis în judecată, în urmă cu câteva luni, pe Relu Fenechiu. Este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de deputat.

Nu a vrut să se mai complice cu un proces lung, ci și-a recunoscut vinovăția din start. Astfel că în prezența avocatului, a semnat un acord în care a pledat vinovat. În acest fel și-a și negociat pedepasa, urmând să execute 3 ani şi zece luni.

Documentul a fost trimis deja judecătorilor de la Tribunalul București, iar dacă vor fi de acord, condamnarea va rămâne bătută în cuie.

A primit mită 900.000 de euro pentru un contract

"În perioada 2012-2014, inculpatul Fenechiu Relu, a pretins şi a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 lei fără TVA) şi de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de 8.130.721 lei, fără TVA), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte. Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a materializat în intervenţia sa la funcţionari din cadrul Ministerul Justiţiei sau la persoane din conducerea societăţii farmaceutice, asupra cărora avea influenţă la acel moment", transmit procurorii printr-un comunicat de presă.

În schimb, fostul demnitar ar fi primit de la reprezentanţii firmei de software, prin intermediul a două societăţi pe care le controla, 3.966.716,11 lei, adică peste 900.000 euro, bani pe care a fost de acord să-i returneze statului.  

Acesta se află în prezent după gratii la Penitenciarul Vaslui, fiind condamnat definitiv, pe 30 ianuarie 2014, la cinci ani de închisoare în dosarul "Transformatorul".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net