Premieră: Un ieșean a rămas fără mașină, după ce i-au confiscat-o judecătorii

Ultima actualizare:

    foto: shutterstock.com
foto: shutterstock.com

La 70 de ani, un bărbat din Iași a fost judecat de magistrați într-un dosar de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și și-a primit pedeapsa: un an de închisoare cu suspendarea și 5 ani nu mai are voie să urce la volan. Mai mult, judecătorii au dispus și confiscarea mașinii.  

Bărbatul suferă de etilism cronic  

După ce au văzut actele medicale în care este specificat că bărbatul suferă de etilism cronic, judecătorii au considerat că singura modalitate de a-l împiedica să mai urce la la volan este confiscarea mașinii. Mihai Țugui a atacat sentința, magistraţii Curţii de Apel urmând să analizeze cazul la sfârşitul lunii viitoare.

Domiciliat în Holboca, Mihai Ţugui a fost prins beat la volanul mașinii sale, o Dacia, pe 15 septembrie 2020. Acesta băuse foarte mult alcool înainte să urce la volan, astfel că nu a reuşit să parcurgă decât câţiva metri şi, după ce era să lovească un pieton, a acroşat un VW Transporter parcat. Pietonul a fost acela care a chemat poliţia. La analizele ulterioare, i-a fost găsită o alcoolemie de 2,44‰ în sânge. 

Chemat a doua zi la Poliţia Rutieră, Mihai Ţugui nu s-a prezentat, scrie ziaruldeiasi.ro. Când poliţiştii au mers după el, l-au găsit acasă, tot sub influenţa băuturilor alcoolice, concubina sa spunând că are obiceiul să bea zilnic. Expertiza medico-legală efectuată la Socola avea să-i identifice mai multe afecţiuni, inclusiv etilismul cronic, stabilind totuşi că fapta din 15 septembrie fusese săvârşită cu discernământ.

Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, interzicându-i totodată şi să mai conducă, timp de 5 ani. Pentru a fi siguri că măsura va fi respectată, judecătorii au dispus confiscarea autoturismului. 

Citește și: 

Baia Mare: Un poliţist de la Rutieră s-a urcat băut la volan, a făcut accident și a fugit de la faţa locului

Bărbat din Vaslui, arestat pentru că a fost prins băut la volan și cu un permis contrafăcut

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net