Premierul Dăncilă nu renunță. O propune din nou pe Olguța Vasilescu ministru

Ultima actualizare:

    Premierul Viorica Dăncilă insistă s-o propună pe Olguța Vasilescu la ministerul Dezvoltăriifoto: arhiva Click!
Premierul Viorica Dăncilă insistă s-o propună pe Olguța Vasilescu la ministerul Dezvoltăriifoto: arhiva Click!

Război deschis între președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. Miza o reprezintă ministerele Transporturilor și Dezvoltării, rămase fără șefi după demisiile lui Lucian Șova și Paul Stănescu. Dăncilă i-a retrimis lui Iohannis propunerile pe care președintele le-a respins la începutul acestui an, Olguța Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi.

România preia președinția Consiliului Uniunii Europene într-un context foarte tulbure pe plan intern. Guvernul Dăncilă nu reușește să impună miniștri noi la Dezvoltare și Transporturi, în condițiile în care președintele Iohannis a refuzat deja două propuneri.

După ce Klaus Iohannis a refuzat să-i numească pe Olguța Vasilescu și pe Mihai Drăghici la ministerul Dezvoltării, respectiv la ministerul Transporturilor, Viorica Dăncilă a trimis pe masa președintelui aceleași propuneri, ignorând argumentele invocate de Iohannis pentru respingere.

„Premierul Viorica Dăncilă a transmis, în cursul zilei de astăzi, președintelui României, Klaus Iohannis, un răspuns oficial la scrisorile prin care șeful statului a prezentat motivările privind respingerea nominalizărilor miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

Documentul precizează faptul că cele două propuneri pentru funcțiile de ministru – Lia-Olguța Vasilescu și Mircea-Gheorghe Drăghici – îndeplinesc condițiile de legalitate prevăzute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, persoanele propuse nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale de numire a doamnei Lia-Olguța Vasilescu în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor și, totodată, să înceteze efectele Decretului Președintelui României nr. 46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar și ale Decretului Președintelui României nr. 47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se arată în documentul oficial transmis Administrației Prezidențiale de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Iohannis a respins propunerile din motive de legalitate și de oportunitate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, 4 ianuarie, că va refuza propunerile formulate de prim-ministru pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor, Olguța Vasilescu, respectiv Mihai Drăgici, invocând argumente de legalitate și de oportunitate. Asta în condițiile în care președintele a semnat deja decretele de revocare pentru miniștrii în funcție la cele două ministere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net