Premierul Florin Cîțu va sesiza DNA pentru neregulile descoperite în urma incendiului de la „Matei Balș”

Ultima actualizare:

    Premierul Florin CîțuFoto: Arhivă personală
Premierul Florin CîțuFoto: Arhivă personală

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, 10 martie, că a primit o notă de informare după controlul de la Institutul Matei Balş, iar reprezentanţii Corpului de control au reţinut mai multe deficienţe.

Pentru că unitatea a folosit serviciile unei firme de intervenţii în situaţii de urgenţă care nu era autorizată de IGSU şi nici nu avea capacitatea necesară, premierul anunţă că va fi făcută plăngere la DNA.

„Sunt mai multe lucuri pe care le ştiaţi, unul dintre ele că a funcţionat fără autorizaţie de securitate la incendiu, erau câteva neconformităţi  - pereţii căilor de evacuare nu erau rezistenţi la foc, instalaţia de detectare nu era cu acoperire totală (...) Sunt mai multe lucruri pe care colegii meu le-au semnalizat.

Da, o sesizare se face către Direcţia Naţională Anticorupţie şi este vorba despre «asigurarea serviciilor în domeniul intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă cu o firmă ce nu era avizată de IGSU şi nu era organizată pentru a putea asigura erinţele pentru o unitate cu 740 de paturi»”, a anunţat premierul.

Florin Cîţu a explicat că a aşteptat ca Ministerul Sănătăţii să vină cu propriile rapoarte. „Încă nu a venit, de aceea am venit cu acest raport. Ştiu că există un interes foarte mare pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo şi cum putem să corectăm şi să prevenim, mai ales, situaţii pe viitor. Sper să învăţăm din aceste greşeli şi să nu mai existe pe viitor aceste lucruri. Mă aştept, bineînţeles, şi la măsuri.

Eu ştiu de la fostul ministru al Sănătăţii că există un plan de măsuri, l-am primit. Aşteptăm cu toţii să vedem cât dintre aceste măsuri au fost implementate”, a mai afirmat premirul, potrivit news.ro.

În incendiul care a izbucnit, în 29 ianuarie, la Institutul Matei Balş au murit patru persoane. Trei au fost găsite carbinizate şi una nu a răspuns manevrelor de resuscitare. 53 de pacienţi, aflaţi în stare gravă, au fost transferaţi la 11 spitale. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net