Premierul Ludovic Orban, surprins de numărul record de cazuri noi de Covid-19

Ultima actualizare:

    Premierul Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos
Premierul Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos

Ludovic Orban s-a declarat surprins de numărul record de cazuri noi de Covid-19. Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi, 1.504 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Premierul așteaptă însă analiza pe mai multe săptămâni pentru a lua o decizie legată de măsurile restrictive.

Premierul a explicat că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu aproximativ 650, iar acum două săptămâni a fost înregistrată o creştere de doar 160 de cazuri. Şeful Executivului a precizat că asta înseamnă că „am atins pe medie săptămânală un plafon cu o uşoară tendinţă de descreştere, care este vizibilă în statistici”.

„În ceea ce priveşte numărul de infectări, nu iau decizii şi nu facem evaluări după datele dintr-o zi. Noi analizăm pe perioade. Pot să vă spun că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu 650 de cazuri aproximativ. Acum două săptămâni numărul de cazuri, faţă de acum trei săptămâni, nu a avut o creştere decât cu 160 de cazuri, ceea ce înseamnă că practic am atins pe medie săptămânală un plafon cu o uşoară tendinţă de descreştere, care este vizibilă în statistici.

Citește și:

Ingrid Vlasov și fiica ei de 16 ani au Covid-19. Mama creatoarei de modă a murit săptămâna trecută

Astăzi, într-adevăr, este un număr un pic mai mare, m-a surprins, dar trebuie să aşteptăm să vedem pe medie, pentru că astea depind şi de modul în care sunt luate în analiză în centrele de diagnosticare probele recoltate şi nu e bine să faci judecăţi de valoare pe medii săptămânale privitor la evoluţie”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la evenimentul de semnare a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului de reabilitare şi modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet.

Joi a fost înregistrat un nou record de cazuri noi de Covid-19 

Alte 1.504 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunţate joi de Grupul de Comunicare Strategică - cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei - bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 83.150. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 38 de decese, totalul fiind 3.459. Un număr de 492 de pacienţi sunt la ATI.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA Record de cazuri noi în ultimele 24 de ore: 1.504

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net