Premierul Victor Ponta, umilit de parlamentarii germani

Ultima actualizare:

    Victor Ponta laudă regimul lui Erdoganfoto: arhivă Adevărul
Victor Ponta laudă regimul lui Erdoganfoto: arhivă Adevărul

Premierul Victor Ponta a fost umilit de parlamentarii germani. O delegatie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german, condusă de Gunther Krichbaum, a ales să nu solicite o întrevedere cu premierul Victor Ponta, deoarece acesta este urmărit penal și trimis în judecată. ”Domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții”, a spus Krichbaum.

Parlamentarii germeni prezenți zilele acestea la București nu au cerut o întrevedere cu premierul Victor Ponta. Membrii delegației au dicutat în schimb cu președintele Iohannis, cu reprezentanți ai Curții Constituționale, DNA, BNR, Ministerului de Externe și ai societății civile.

Motivul pentru care parlamentarii din Comisia pentru Afaceri Europene din Parlamentul german nu au vrut să discute cu premierul Victor Ponta a fost enunțat foarte clar de către șeful delegației. "Nu am solicitat o întrevedere premierul României, Victor Ponta. Suntem de părere că domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții. Știți că premierul este urmărit penal și trimis în judecată", a declarat Gunther Krichbaum, citat de EurActiv.ro, preluat de Hotnews.

"Vă amintesc că președintele german Christian Wulff și-a dat demisia încă din stadiul în care existau doar unele suspiciuni. E o chestiune de cultură politică și democratică. Vrem să evităm distrugerea reputației unei funcții. Știu că este un subiect sensibil. Pentru mine personal, premierul Ponta este nevinovat până la decizia unui tribunal. Dar e nevoie ca justiția să poată ancheta cum trebuie și fără rezerve. Criticăm blocarea ridicării imunității în Parlamentul României", a precizat Krichbaum.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, la 17 septembrie, de procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net