Premierul Viorica Dăncilă, despre greșelile de gramatică și de exprimare: ”Eram timorată”

Ultima actualizare:

    VIorica Dăncilă a vorbit despre protestele din 10 augustfoto: captură/Mediafax
VIorica Dăncilă a vorbit despre protestele din 10 augustfoto: captură/Mediafax

Invitată în emisiunea ”Marius Tucă Show”, Viorica Dăncilă a oferit o explicație pentru numeroasele greșeli de gramatică și de exprimare pe care le-a făcut de-a lungul timpului și al căror număr a scăzut considerabil după ieșirea lui Liviu Dragnea din viața publică.

Ieșirea lui Liviu Dragnea din viața publică, după condamnarea definitivă la trei ani și șase luni de pușcărie, are efecte dintre cele mai neașteptate. Puțină lume se aștepta, probabil, ca premierul Viorica Dăncilă, considerat de toată lumea o marionetă în mâinile fostului lider PSD, să se descurce în absența susținătorului său. Și totuși, Dăncilă a preluat frâiele partidului și nu pare să aibă prea multe ezitări.

Mai mult, fostul președinte Traian Băsescu remarca recent că discursul Vioricăi Dăncilă s-a îmbunătățit foarte mult, iar greșelile care făceau furori pe rețelele sociale au dispărut ca prin minune.

Invitată în emisiunea ”Marius Tucă Show”, transmisă pe Mediafax.ro, Viorica Dăncilă a confirmat că era ”timorată” pentru că trebuia să meargă pe o linie ”care nu era confortabilă” pentru ea, fără să spună explicit cine o timora. Altfel spus, orice om îi este frică de un lider autoritar.

„Trebuia să merg pe o anumită linie care nu era confortabilă pentru mine și cu care nu mă puteam identifica”, a explicat Dăncilă, făcând referire și la „anumite persoane” din jurul său, fără a le nominaliza însă. Viorica Dăncilă a renunțat la serviciile Ancăi Alexandrescu, consilier onorific, care fusese impusă de Liviu Dragnea și care stabilea linia de comunicare la nivelul Guvernului.

Cele mai populare greșeli ale Vioricăi Dăncilă de când este premier

  • În cadrul unei şedinte de guvern, a spus 20-20 în loc de 2020: "Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci şi hotărârea Guvernului".
  • A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timpul unei şedinţe a Executivului.
  • La întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul răspuns pe care premierul Dăncilă l-a dat la o întrebare în limba engleză din partea omologului israelian a fost: “He, he”.
  • La întâlnirea cu Papa Francisc de la Vatican, Viorica Dăncila nu a învăţat în engleză formula de adresare către Suveranul Pontif, rostind: “Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”.
  • Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns: „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.

Citește și:

Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc. De ce și-a acoperit capul

VIDEO Ce intervenţii estetice are Viorica Dăncilă! Premierul ţine mult la imagine

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net