Klaus Iohannis: „Îi cer public demisia! Doamna Dăncilă nu face față funcției de premier!”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Să aștepte mult și bine! Președintele Klaus Iohannis urma să se întâlnească astăzi (27 aprilie), la ora 11.00. Însă, Viorica Dăncilă i-a transmis că nu vine la Palatul Cotroceni. Într-un discurs care a durat 13 minute, președintele Klaus Iohannis a creticat activitatea premierului Viorica Dăncilă și, în final, i-a cerut demisia.

Ora 11.13. Klaus Iohannis: ”Retrag încrederea în premierul Dăncilă. Doamna Dăncilă nu face față funcției de premier al României. Solicit public demisia doamnei Dăncilă.”

Ora 11.10. Colaborarea dintre instituții este în folosul României și al românilor.

Ora. 11.00. Întâlnirea nu s-a mai ținut. Dar asta nu înseamnă nimic pentru că aș fi comunicat oricum românilor. Rolul BNR este foarte clar determinat. Este foarte evident că PSD pune la îndoială independența BNR. BNR-ul nu poate fi acaparat politic de PSD.” !BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, că a dori să medieze între Guvern şi PSD pe de o parte şi BNR de cealaltă parte, afirmând că "doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru".

Ora 10.30

Ei ne conduc țara!  Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că nu participă la întâlnirea de vineri (27 aprilie), de la Palatulul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, iar şeful statului va susţine o declaraţie de presă la ora 11.00, când fusese anunţată întâlnirea, scrie news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis urma să se întâlnească astăzi, 27 aprilie, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă, după ce miercuri a avut discuţii cu guvernatorul şi cu prim-viceguvernatorul BNR, în încercarea de a media conflictul dintre Guvern şi Banca Naţională.

Iohannis spunea că speră ca într-un viitor foarte apropiat cele două părţi să se înţeleagă, să se întâlnească şi să clarifice problemele, fiindcă ”nu sunt normale aceste abordări contondente între două entităţi din arhitectura statulului.”

De asemenea, şeful statului afirma că la întâlnirea de vineri o va întreba pe Viorica Dăncilă în ce calitate a plecat în Israel, ”fără să sufle o vorbă” şi să îi dea măcar un telefon, din politeţe.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis pentru faptul că ”a convocat-o la Cotroceni pe premierul Viorica Dăncilă”.”Nu putem să continuăm aşa, să vedem că nu se întâmplă nimic şi toţi să fim nişte pioni pe o strategie de campanie electorală a preşedintelui României”, a afirmat Dragnea, la Antena3.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi seară, la Bacău, că există o tendinţă accentuată în rândul PSD de a arunca vina pentru inflaţie şi pentru creşterea dobânzilor în curtea BNR şi că trebuie să înţeleagă toată lumea, inclusiv PSD, Guvernul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, că cea mai importantă calitate a BNR este independenţa din punct de vedere politic, fiind o condiţie esenţială de membru UE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net