Preot, despre școala online:”Sunteți repausați mintal? Copiii ăștia nu au pâine pe masă!”

Ultima actualizare:
Ajutat de tinerii satului, preotul merge din poartă în poartă și le dă pungi cu alimente copiilor sărmani
Ajutat de tinerii satului, preotul merge din poartă în poartă și le dă pungi cu alimente copiilor sărmani

Școala online pentru majoritatea copiilor de la sate rămâne doar un vis. Sunt săraci, iar părinții lor nu-și permit să le cumpere tablete, laptou-uri sau telefoane inteligente ca să poată asista la ore și să-și facă temele. N-au nici măcar curent! Asta este realitatea crudă a zilelor noastre, spusă chiar de către un preot care slujește departe de civilizație. ”Sunteți repausați mintal? Copiii ăștia nu au pâine pe masă!”, a reacționat omul.

Vasile Antonie Tămaș este preot în cătunul Helea, din comuna Vâlcele, județul Covasna. Misiunea lui de zi cu zi este să-i ajute pe nevoiașii locului.

Sunt mulți, dar Dumnezeu îl călăuzește pe tânărul Său slujitor să cunoască oameni mai înstăriți care să-l sprijine în actele lui de caritate.

Pun mână de la mână și merg din casă în casă cu alimente la bătrâni și copii ce flâmânzesc.

Acesta este tabloul scos la licitație de părintele Vasile
Acesta este tabloul scos la licitație de părintele Vasile

Pentru că este partea din realitatea cruntă a României, preotul Vasile prezintă o realitate sumbră în cadrul unui mesaj intitulat ”pandemia minții.”

Acesta a publicat pe Facebook un mesaj în care critică demersurile pentru școala online, când unii copii nu au mâncare și nici curent acasă. 

”Stau și mă gândesc la faptul că, numai în cătunul pe care îl jumătate dintre copiii care merg la școală nu au curent, 99 % nu au internet și 80 % își asigură hrana minimă din cornul și laptele de la școală. Adeseori, învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor slab îmbrăcați și nemâncați. În aceeași situație se află, poate, sute de mii de elevi din toate colțurile țării. Soluția găsită de ocupanții scaunelor din Târgul lui Bucur a fost învățământul online și tablete pentru elevi. Alo? Voi chiar sunteți repausați mintal ? Copiii ăștia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic! La ce să își încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8-10 mp dorm câte 6,7,8 persoane . La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea? Apropo, de ce nu le trimiteți în continuare mâncare ? Știți situația lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiți de cornul de la școală! Dacă sunteți pro educație, puneți egalitate între București și ultimul cătun! Oricum, din cătune au ieșit mai multe caractere!”, a scris supărat părintele Vasile Antonie Tămaș.

A scos la licitație un tablou ca să facă rost de bani pentru nevoiași

Astăzi a mai făcut o faptă bună! A scos la licitație un tablu superb realizat de un creștin talentat din parohia. Cu bani strânși vor fi cumpărate da-le gurii pentru bătrânii singuri.


    Acesta este tabloul scos la licitație de părintele Vasile
Acesta este tabloul scos la licitație de părintele Vasile

”Tabloul "Lumină și Speranță", realizat în plină pandemie de către Jan Leaua este scos la licitație pentru sutele de bătrâni și suferinzi de care avem grijă! Dimensiunile sunt 60/50. La realizare s-au folosit și culori fluorescente sensibile la lumina UV. Tabloul este superb și înrămat. Licitația pornește de la prețul de 400 lei, durează 48 de ore și se va desfășura în comentariile postării”, a anunțat cu puțin timp în urmă părintele. Aici puteți accesa pagina de Facebook a preotului.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net