Preot din Constanţa reţinut pentru trafic de etnobotanice

Ultima actualizare:

UPDATE Ora 10.50

Preotul de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa,Gabriel Bucică, fost suspendat din funcţie de Arhiepiscopia Tomisului, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Mediafax. Decizia de suspendare a preotului a fost luată în urma acuzaţiilor pe care procurorii DIICOT Vaslui i le aduc acestuia.

“În funcţie de derularea anchetei şi de dovedirea implicării sale în aceste ilegalităţi de care este acuzat, Bucică Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (conform dreptului canonic bisericesc, caterisirea înseamnă luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfinţitoare a Bisericii şi trecerea vinovatului în rândul mirenilor). Ne exprimăm convingerea că instituţiile statului vor face lumină în acest caz deosebit de grav”, se menţionează în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Omul Bisericii a fost prezentat azi Judecătoriei Vaslui cu propunere de arestare preventivă. Împotriva lui procurorii deţin probe care indică faptul că acesta se aproviziona cu etnobotanice din Portul Constanţa, pe care le vindea apoi liderului unei reţele care se ocupă cu comercializarea acestor substanţe. Mare parte din droguri erau revândute pe stradă ori în liceele din Vaslui.

Biserica Ortodoxă Română nu a reacţionat încă în acest caz, însă este de înţeles că tânărul preot va fi exclus din corpul bisericesc dacă va fi găsit vinovat. Potrivit procurorilor DIICOT, preotul face parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri, destructurată de oamenii legii în cursul săptămânii trecute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net