Arhidiaconul Claudiu Banu, un preot din Constanţa care slujeşte la Parohia Sfânta Mina, a ridicat la Techirghiol, doar din bani primiţi din donaţii, un aşezământ unde vor fi îngrijiţi copii abandonaţi sau mame abuzate. Până acum au fost cheltuiți 300.000 de euro. Felicitări!


Un preot din Constanța, arhidiaconul Claudiu Banu, a ridicat la Techirghiol, doar din bani primiţi din donaţii, un aşezământ unde vor fi îngrijiţi copii abandonaţi sau mame abuzate, scrie adevarul.ro.

Adăpostul unde vor fi îngrijiţi copiii abandonaţi sau provenind din familii defavorizate şi mame abuzate este aproape gata, spune părintele Claudiu Banu, scrie adevarul.ro.

”Suntem la finisaje. Mai avem de montat gresia pe holuri şi la parter, prize și să dăm exteriorul cu vopsea decorativă. Mobilierul este deja în lucru. Mi-aş dori ca de Paşte să-l inaugurăm“, spune cel care a avut ideea ridicării unui astfel de adăpost, unic în Dobrogea, citat de adevarul.ro.  

Investiţia a început la 1 octombrie 2015 şi a fost ridicată doar din sponsorizări şi donaţii, până acum fiind cheltuiţi 300.000 de euro. Preotul Claudiu Banu spune că mai are nevoie de doar 200.000 de lei, dar că nu se teme că nu va reuşi să finalizeze lucrarea sa de suflet.

centru_pentru_copii_abandonati_techirghiol.jpg

centru_pentru_copii_abandonati_techirghiol
Preotul Claudiu Banu spune că mai are nevoie de doar 200.000 de lei, dar că nu se teme că nu va reuşi să finalizeze lucrarea sa de suflet
FOTO: adevarul.ro

Centru pentru copii abandonaţi şi femei abuzate la Techirghiol

În clădire îşi vor putea găsi adăpost pe o perioadă nedeterminată, între 30 şi 50 de persoane, în funcţie de necesităţi.

”Avem 9 garsoniere şi 3 apartamente. Fiecare dispune de o bucătărie proprie şi vom amenaja şi un loc de joacă pentru cei mici. Tot în centru vom avea şi un cabinet medical“, spune preotul Claudiu Banu, citat de aceeași sursă.

Serviciile medicale, de îngrijire, vor fi asigurate doar pe bază de voluntariat. Până acum, s-au înscris deja 14 voluntari, dar lista este deschisă. Spaţiul va fi păzit şi vor fi montate şi 40 de camere video pentru siguranţa celor care vor fi ocrotiţi.  

Cum i-a venit ideea unui centru pentru copii abandonați și femei abuzate

Arhidiaconul Claudiu Banu este tată. Când a văzut câtă bucurie primeşte şi câtă dragoste este în sufletul lui, gândul i s-a dus către micuţii abandonaţi prin spitale, dar mai ales către cei din casele de copii. Ce putea să facă pentru ei? A avut zile şi nopţi de zbucium. Îl întreba pe Dumnezeu şi îi cerea să-i lumineze calea.

La început, a fost o caravană. A adunat de la credincioşi daruri şi a pornit spre casele de copii pentru a le aduce o mică bucurie. Apoi, s-a gândit că nu este suficient şi că trebuie să facă mai mult.

Citește și:

De ce a luat calea bisericii actorul Silviu Biriș: «Pot deveni preot doar dacă mă călugăresc»

Ziua e la liturghie, seara, pe scenă! Actorul Ovidiu Cuncea, devenit preot, nu s-a lăsat de cele lumești

Loading...