Fă ce zice popa, nu ce ce face el! Aşa spune o veche vorbă românescă, care se potriveşte din ce în ce mai mult şi în viaţa de zi cu zi. Un preot, din Constanţa, a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că furniza droguri unei reţele de traficanţi.


Gabriel Bucică are 32 de ani şi este preot la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Constanţa.

În timpul serviciului îi învăţa pe enoriaşi despre cele sfinte, iar când îşi dădea sutana jos se transforma într-un infractor. Omul lui Dumnezeu se aproviziona cu etnobotanice din Portul Constanţa, pe care le vindea apoi unei reţele de traficanţi din Vaslui care se ocupa cu comercializarea lor, scrie adevărul.ro.

O mare parte din droguri ajungeau la copii, întrucât acestea erau vândute, chiar şi în licee. Pliculeţul cu „vise" costa 10 lei. Procurorii vasluieni au intrat pe filieră şi au aflat cum merge toată afacerea.

Astfel că joi l-au reţinut, iar ieri judecătorii au emis pe numele său mandat de arestare. Arhiepiscopia To­misului a hotărât tot ieri ca preotul Gabriel Bucică să fie suspendat.

„Această decizie vine în urma acuzaţiilor pe care procurorii DIICOT Vaslui i le aduc, precum şi a reţinerii acestuia. În funcţie de derularea anchetei şi de dovedirea implicării sale în aceste ilegalităţi de care este acuzat, Bucică Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (n.r. să nu-l mai lase să slujească)", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: