Preoţii se roagă să plouă, dar Dumnezeu nu-i ascultă

Ultima actualizare:
În Moldova este secetă extremă.  Legumele s-au  uscat şi oamenii  se tem de foamete
În Moldova este secetă extremă. Legumele s-au uscat şi oamenii se tem de foamete

80 de preoţi, în frunte cu ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, şi peste 1.000 de oameni au ieşit duminică seară, în procesiune pe străzile Sucevei pentru ca Dumnezeu să le aducă ploaie.

Alaiul cu racla în care se află moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, dar şi cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, Icoana Mântuitorului Iisus Hristos şi Icoana Sf. Ioan, a străbătut oraşul Sucea­va, duminică seara. În sunet de toacă, preoţi şi mireni au ieşit cu speranţa că seceta prelungită care afectează întreaga ţară, se va sfârşi. Procesiunea a început din curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava şi a continuat până pe dealul de la ieşirea din oraş, spre satul Ipoteşti. Aici, preoţii au citit Acatistul „Sf. Ioan cel Nou”, au ţinut slujba agheazmei mici şi au rostit o rugăciune specială pentru ploaie, iar credincioşii s-au închinat şi s-au rugat pentru iertarea păcatelor.


    În Moldova este secetă extremă.  Legumele s-au  uscat şi oamenii  se tem de foamete
În Moldova este secetă extremă. Legumele s-au uscat şi oamenii se tem de foamete

Într-adevăr, Moldova este cea mai afectată regiune din ţară. Seceta prelungită a început din luna mai, când a plouat cel mult 20 l/mp, în loc de 60 l/mp, cât ar fi avut nevoie culturile de porumb şi floarea-soarelui. În iunie, au fost câteva ploi, dar la 60% din necesar, iar în iulie şi august a plouat şi mai puţin. Estimăm că în perioada 15-18 august vor fi câteva precipitaţii, dar nu vor rezolva problema pentru că vor fi slabe cantitativ. Însă, suntem îngrijoraţi şi de vestul ţării, unde este cod portocaliu de caniculă de mai multe zile. Şi acolo situaţia va fi critică”, ne-a explicat Elena Mateescu, director executiv ANM, specialist în domeniu. În total, 867.372,23 ha de culturi sunt afectate de secetă.

Caniculă până la 15 august

Veşti proaste de la meteorologi: canicula va persista cel puţin până la Sfânta Maria, pe 15 august. Valul de căldură venit din nordul Africii mai rămâne peste ţara noastră toată săptămâna. Temperaturile vor fi deosebit de ridicate, 35 -37˚C, în toate regiunile şi nu se zăreşte nici un nor de ploaie. Abia după 15 august sunt prognozate averse locale, dar vor fi în general slabe cantitativ şi locale, inclusiv în Moldova, în vestul ţării -unde acum este ”cod portocaliu”,  şi pe Litoral, spun specialiştii britanici de la Centrul European de Prognoză.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net