Face ce face şi este în centrul atenţiei. La mai bine de doi ani de la scandalul sexual cu minori în care a fost implicat, Cristian Pomohaci ţine slujbe într-un garaj amenajat în curtea casei sale din Moşuni.


Cristian Pomohaci (50 de ani) se întoarce, au descoperit jurnaliştii de la site-ul vice.com. Cunoscut drept preotul-porno sau preotul-cântăreţ, Pomohaci a amenajat un garaj în curtea casei sale din satul Moşuni, judeţul Mureş. În fiecare vineri, sute de oameni vin la fostul preot, în miez de noapte, pentru a participa la slujbă. 

Şi nu este orice fel de slujbă, ci una de exorcizare. Jurnaliştii vice.com au fost prezenţi la o astfel de slujbă ţinută de cântăreţul de muzică populară. 

p27-act-1.jpg

Cristian Pomohaci are 100 ha de teren, 40 de imobile și 4 mașini

Conform filmărilor, femeile şi bărbaţii se zvârcolesc, urlă şi se schimonosesc într-un garaj transformat într-o mini biserică. Aici se înghesuie săptămânal cam două sute de persoane la slujba de dezlegare a preotului caterisit Cristian Pomohaci. 

Până la excluderea sa din Biserica Ortodoxă Română, din toamna lui 2017, Cristian Pomohaci ţinea slujbele nocturne în biserica satului, unde a slujit din 1999. Dar, în acea vară, au apărut în presă o înregistrare audio în care fostul preot încerca să convingă un minor să facă sex cu el, dar şi o mărturie a unui tânăr care îl acuza că l-a abuzat sexual în copilărie. 

p37-act-1.jpg

În garajul lui Pomohaci, rugăciunea se face prin rotaţie, femeile care recită psalmi se schimbă din oră în oră

Procurorii au deschis atunci un dosar penal pe numele cântăreţului-preot, pentru abuz sexual şi racolare de minori în scopuri sexuale. 

Între timp, cazul a fost închis, pentru că faptele s-au prescris. De aceea, dosarul n-a ajuns în instanţă şi nu s-a luat o decizie finală asupra veridicităţii faptelor. 

p47-act-2.jpg

Numele satului lui Pomohaci e dublat de un verset din Biblie

Totuşi, la momentul respectiv, Mitropolia Ardealului l-a caterisit, pentru că „sarcina preoţiei, cu toate exigenţele ei morale, dogmatice şi canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Pomohaci”. 

De atunci, preotul izgonit şi-a improvizat propria biserică în garajul vilei sale cu un etaj. Poarta casei e flancată acum de două maşini, de Mureş şi de Sibiu, ambele cu terminaţia DUH. Aici vin maşini cu numere de Braşov, Sălaj, Tulcea, Cluj, Bistriţa, Harghita, Argeş, Vâlcea, Vaslui, Bucureşti. Vin în fiecare vineri, şi au legat prietenii. 

p57-act-3.jpg

În fiecare vineri seară, în faţa casei încep să curgă zeci de maşini

Cel puţin 15 maşini din judeţe diferite au terminaţia DUH, 33SUS sau 31SUS. Spun că aşa le-a cerut părintele, ca să se recunoască între ei pe şoselele ţării ca adepţi ai aceluiaşi lider spiritual şi să se simtă uniţi întru acelaşi crez.

Loading...