Preotul şi partidul care îi spun "Amin" României

Ultima actualizare:

    Preotul Mădălin Iscru  deţine o vilă cu trei  niveluri la Sâmbăta  Nouă şi un bolid Volvo  XC 90 de 60.000 de euro
Preotul Mădălin Iscru deţine o vilă cu trei niveluri la Sâmbăta Nouă şi un bolid Volvo XC 90 de 60.000 de euro

130 de contracte în patru luni şi milioane de euro! Cifre halucinante, care conturează doar un mic tablou al corupţiei de sub umbrela PSD. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), iniţiat de liderul Liviu Dragnea, au fost alocaţi 10 miliarde de euro pentru a scoate satele din noroaie. O investigaţie recorder.ro devoalează hoţia: banii s-au cheltuit, mocirla rămâne.

Furt la drumul mare! 10 miliarde de euro au fost fărâmiţate în mii de contracte oferite cu generozitate către sute de firme de casă deţinute de persoane anonime, dar bine conectate la culisele PSD. Şi nimeni nu poate controla această operaţiune monstruoasă de evaporare a banilor publici pe întreg teritoriul României, o ţară controlată şi sufocată de partidul lui Liviu Dragnea.

Reporterii de la recorder.ro au descoperit că Mădălin Iscru, un preot de la o măruntă parohie de la sat, învârtea afacerea de partid în şase judeţe. În timp ce era consilier în Ministerul Dezvoltării, condus atunci de Paul Stănescu, popa controla o reţea de firme prin care încasa milioane de euro. Metoda de a evita licitaţiile era spargerea contractelor în bucăţi mai mici, cu prag maxim de 100.000 de euro. Luând la pas câteva sate, jurnaliştii au găsit lucrări făcute de mântuială, cu preţuri supraevaluate de zeci de ori, telefoane venite direct de la Guvern care condiţionau acordarea finanţărilor în funcţie de alegerea firmei cu care se făcea lucrarea, primari care se ascund sau se îmbolnăvesc când presa le cere explicaţii. Ceea ce urmează în rândurile următoare este de-a dreptul revoltător.

Altân Tepe (Tulcea). Un sat sărac lipit pământului, în care oamenii trăiesc în blocuri care stau să cadă şi sparg lemne în sufrageriile dezafectate. Primarul Nicolae Gioga a încheiat în 2018 un contract de 100.000 de euro pentru iluminat public inteligent. Câştigătoare? Firma preotului Mădălin Iscru, Hercinic SRL, o societate cu zero cifră de afaceri, zero angajaţi şi zero experienţă în construcţii. Ministerul Dezvoltării a alocat banii, iar firma lui Iscru a montat 46 de becuri, adică o singură lampă a costat 2.173 de euro! Trebuie spus că un asemenea dispozitiv costă, pe piaţa liberă, în jur de 50 de euro. Stere Tănase, viceprimarul comunei Stejaru, de care aparţine cătunul Altân Tepe, s-a fofilat: “Sunt bolnav, de-abia stau pe picoare”.

Gârliciu (Constanţa). O comună în care oameni, cai şi căruţe înoată prin noroaie. Firma Hercinic a primit, de la Primărie, mai multe contracte în valoare totală de 300.000 de euro. Pentru a evita licitaţiile, autorităţile locale au spart contractele în bucăţi de câte 100.000 de euro. Chestionat asupra acestei proceduri, primarul Constantin Cinpoiaşu găseşte greu explicaţii. În cele din urmă, conchide: “Ce-am avut de spus am spus”.

Ciochina (Ialomiţa). Primăria comunei a primit 400.000 de euro de la Ministerul Dezvoltării pentru a reabilita trei grădiniţe. Banii au fost înghiţiţi tot de preotul Mădălin Iscru, consilier al ministrului Paul Stănescu, printr-o altă firmă decât Hercinic. Rezultatul? Una dintre grădiniţe arată, după trei luni, jalnic: faianţă pusă de mântuială, gresie spartă, robinete ruginite, calorifere scorojite. Vasile Câmpulungeanu, edilul comunei, promite anemic: “Reparăm la primăvară”. Preţurile facturate de firma lui Iscru la manoperă sunt şi de nouă ori mai mari decât media pieţei. La montarea parchetului, societatea preotului bate orice record: 117 lei metrul pătrat, faţă de 14 lei media din piaţă. Deci cu 800% mai mult! Cu greu, primarul recunoaşte că n-a avut de ales şi că a fost nevoit să semneze cu firma lui Iscru, în urma unor telefoane “de la centru”. Adică de la partidul de guvernământ. Adică PSD-ul lui Liviu Dragnea şi al lui Paul Stănescu. Sub protecţia anonimatului, un primar de comună a povestit pentru recorder.ro că, la un moment dat, a izbucnit la adresa lui Iscru şi a celor din Ministerul Dezvoltării: “Aţi furat bani cu mâna noastră, cu semnătura noastră!”

Sâmbăta Nouă (Tulcea). Reporterii merg la liturghia oficiată de preotul Mădălin Iscru, slujitorul Domnului şi al intereselor de partid. După slujbă, preotul se eschivează. “Cum este posibil să preluaţi o firmă-fantomă şi imediat să câştigaţi contract după contract cu autorităţile publice?”. Părintele se eschivează: “Este părerea dumneavostră, nu avem ce să...”. Reporterii insistă: “E o minune?”. Sfidător, înainte să tragă după el uşa parohiei, preotul trâmbiţează: “Dumnezeu face minuni. De aia slujim Lui, că ne iubeşte şi face minuni”.

La fel de arogant e şi fostul vicepremier Paul Stănescu, de sub pulpana căruia s-a iţit, ca iepurele din joben, “omul de afaceri” Mădălin Iscru. Care a omis, din declaraţia de interese, calitatea de administrator la firma sa, în timp ce ministerul îi umplea conturile. Recorder. ro l-a interpelat pe Paul Stănescu, fostul vicepremier: “De ce l-aţi adus în minister pe domnul Mădălin Iscru?”. Replica? “Aduc pe cine cred eu că trebuie să aduc”, şuieră Stănescu, în timp ce urcă pe locul din spate al limuzinei luxoase. Un răspuns care grăbeşte probabil momentul în care naţiunea se va trezi şi va alunga ticăloşia şi impostura de la vârful României.

Materialul integral, aici:

VIDEO. Dumnezeul achizițiilor

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net