Preotul Vasile Răducă și-a dat demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie

Ultima actualizare:

    Preotul Vasile Răducă, prodecanul Facultății de Teologie, a făcut câteva afirmații controversate la radio Trinitasfoto: captură/YouTube
Preotul Vasile Răducă, prodecanul Facultății de Teologie, a făcut câteva afirmații controversate la radio Trinitasfoto: captură/YouTube

Prodecanul Facultății de Teologie, Vasile Răducă, și-a dat demisia din funcție ca urmare a declarațiilor scandaloase despre sarcina după viol, făcute la radio Trinitas, anunță Hotnews.

„Universitatea din București anunță că profesorul Vasile Răducă și-a depus, în după-amiaza acestei zile, demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”. Urmează ca decanul facultății, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuțiile deținute până astăzi de prof. Vasile Răducă”, se arată într-un comunicat al Universității din București, citat de Hotnews.

Vasile Răducă, afirmații controversate despre viol, prezervative și relația cu un musulman

Primele declarații care au stârnit revoltă au fost făcute de preotul Vasile Răducă la Radio Trinitas, care aparține Patriarhiei, unde a spus că dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut. El a mai spus în emisiune și că sexul cu prezervativ este ”masturbare” și i-a mai transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să termine relația pe care o are cu un musulman.Miercuri dimineață, preotul a transmis HotNews.ro un punct de vedere în care ține să vină cu explicații "necesare pentru a clarifica problemele extrem de delicate care nu puteau fi rezolvate la telefon şi la radio, din lipsă de timp, dar care au avut un răspuns cât se poate de valid din punct de vedere teologic".

Citește și:

Artist român, discurs dur pe Facebook: “Violul nu e pedepsit suficient de aspru în România”

Vaslui şi Iaşi, fruntaşe la violuri. Care e singurul judeţ fără nici o infracţiune sexuală

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net