Preotul vindea deţinuţilor vinul de împărtăşanie

Ultima actualizare:
Părintele se află  în arest (Foto: Olimpia Filip)
Părintele se află în arest (Foto: Olimpia Filip)

Ancheta în cazul preotului de la Penitenciarul Bacău, arestat că făcea trafic cu telefoane mobile, scoate la iveală alte „afaceri” cu deţinuţii din care acesta câştiga sume frumuşele. Duhovnicul “camufla” sub sutană bidoane de vin pentru puşcăriaşi.

În timpul anchetei, unele rude ale deţinuţilor încarceraţi în Penitenciarul Bacău au recunoscut că au dus bidoane cu vin acasă la preotul Octavian Bălan (45 de ani), pentru ca a doua zi, părintele să le introducă dincolo de gratii.

Oamenii legii spun că există indicii certe că băutura a fost comandată de deţinuţi şi a ajuns la ei prin intermediul duhovnicului. 

Părintele primea vinul pentru puşcăriaşi de la rudele acestora


    Părintele se află  în arest (Foto: Olimpia Filip)
Părintele se află în arest (Foto: Olimpia Filip)

„Eu, personal, bănuiam de mai mult timp că preotul are ceva de ascuns pe sub haina aia preoţească. Uneori venea la serviciu în pantaloni, alteori în sutană. Cică ascundea ceva când era cu haina pe el. Lua bani şi pentru căratul vinului. Era omul bisericii şi angajat vechi al Penitenciarului şi de aceea nu era controlat la intrare cu mare atrenţie. Cine să bănuiască că preotul face prostii?", se întreabă un angajat al închisorii. În urmă cu cinci ani, preotul a mai fost bănuit de conducerea instituţiei că ar băga vin pe poartă.

A scăpat nevinovat după ce a declarat cu convingere că vinul dosit de el prin Capelă este folosit pentru împărtăşanie.

Octavian Bălan a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat că, în schimbul unor sume, le aducea deţinuţilor telefoane mobile. Anchetatorii au aflat că părintele Bălan nu era doar cel care introducea în puşcărie telefoane mobile pentru deţinuţi, ci şi cel care le scotea atunci când aparatele se stricau. După ce erau scoase pe poartă, erau înmânate rudelor deţinuţilor, ca să fie duse la reparat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net