Presa internaţională despre anunţul lui Toader de revocare a lui Kovesi

Ultima actualizare:

    Presa internițională a comentat anunțul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi
Presa internițională a comentat anunțul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi

Presa internațională a preluat imediat anunțul ministrului român de Justiție că dorește demiterea Laurei Codruța Kovesi, din funcția de șefă a DNA. Au scris și că mii de români au protestat în stradă, imediat după ce Toader a făcut anunțul.

Presa internaţională scrie despre anunţul ministrului român al Justiţiei Tudorel Toader care doreşte demiterea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi şi despre protestele de stradă pe care le-a declanşat decizia acestuia, scrie news.ro.

FINANCIAL TIMES: ”Bătălia împotriva corupţiei expune limitele influenţei UE.”

Reuters: ”Decizia lui Toader riscă să destabilizeze lupta împotriva corupţiei.”

AFP: ”Toader a lansat joi o procedură de revocare a şefei DNA, amplificând la maximum tensiunea între majoritatea de stânga şi puterea judiciară. Într-o conferinţă de presă, ministrul a acuzat-o pe Kovesi, în vârstă de 44 de ani, una dintre cele mai populare personalităţi din România, că a încălcat Constituţia şi a dăunat imaginii ţării în străinătate.” Potrivit legii însă, preşedintele de centru-dreapta Klaus Iohannis, aflat la cuţite cu Guvernul, este cel care tranşează o destituire a magistratei, în post din 2013.”

POLITICO: ”Toader a acuzat-o pe Kovesi, într-un rapot de 36 de pagini despre activitatea DNA, că şi-a depăşit atribuţiile şi nu respectă autoritatea Parlamentului.”

REUTERS: ”Anunţul lui Toader, după raportul în 20 de puncte, riscă să destabilizeze lupta împotriva corupţiei.” Direcţia a trimis peste 70 de parlamentari în judecată, începând din 2006. Preşedinţii celor două camere sunt amândoi judecaţi în cazuri separate, precizează agenţia.

THE ASSOCIATED PRESS: ”Toader a acuzat-o pe Kovesi de deformarea realităţii despre România în interviuri pe tema statului de drept în presa internaţională.”

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net