Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, renunță la funcție. Reacția lui Kelemen Hunor

Ultima actualizare:
Președintele executiv al UDMR renunță la funcție
Președintele executiv al UDMR renunță la funcție

Porcsalmi Balint a anunţat, vineri, că va renunţa la mandatul de preşedinte executiv al UDMR, după finalizarea negocierilor de formare a noului Guvern.

Anunțul a fost făcut de președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, prin intermediul unui mesaj scris pe pagina personală de Facebook. "Suntem după doi ani dificili şi patru alegeri reuşite pentru UDMR. Sunt recunoscător colegilor mei şi voluntarilor noştri cu care am luptat împreună. În 2017 am fost ales preşedinte executiv al UDMR pentru doi ani, iar, după alegerile europarlamentare, mi-am continuat mandatul la cererea preşedintelui Uniunii. Atunci am stabilit ca, după alegerile parlamentare din 2020, să îmi închei această activitate", a scris Porcsalmi Balint, pe Facebook.

Kelemen Hunor a vorbit despre decizia președintelui executiv de a părărsi UDMR
Kelemen Hunor a vorbit despre decizia președintelui executiv de a părărsi UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, pentru Agerpres, că nu trebuie să existe speculaţii în legătură cu renunţarea la funcţie a preşedintelui executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint. Kelemen Hunor susține că decizia retragerii din funcția de președinte executiv al UDMR a lui Porcsalmi Balint nu este una luată impulsiv, ci doar o urmare firească a faptului că acesta este implicat deja în mai multe proiecte pe care le consideră mai importante decât conducerea unui partid. 


    Kelemen Hunor a vorbit despre decizia președintelui executiv de a părărsi UDMR Sursă foto: Arhivă personală
Kelemen Hunor a vorbit despre decizia președintelui executiv de a părărsi UDMR Sursă foto: Arhivă personală

"Se retrage după formarea guvernului (Porcsalmi Balint - n red). Asta a fost decizia lui, nu de azi, nu de ieri. De fapt, când eu l-am invitat să facă parte din echipă, în 2017, la începutul anului, atunci a zis că vine, dar pentru doi ani de zile, că după aceea are alte proiecte. Şi, la rugămintea mea, a mai rămas încă un an şi un pic. După europarlamentare l-am rugat să rămână pentru anul 2020, că sunt două alegeri importante - locale şi parlamentare - şi a acceptat. Dar asta a fost înţelegerea. Eu aş fi vrut să mai rămână, cel puţin până la congresul de anul viitor, dar are alte proiecte, alte angajamente. Deci, nu trebuie căutat nimic altceva, am văzut fel de fel de speculaţii. Pur şi simplu, când a venit în 2017 a şi zis că vine pentru doi ani, am mai prelungi un an şi jumătate, dar atât", a fost completarea lui Kelemen Hunor. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net