Președintele Iohannis cere anchetarea abuzurilor Jandarmeriei! Procurorul general, invitat să intervină

Ultima actualizare:

    Iohannis cere intervenția procurorului general, în urma intervenției în forță a Jandarmeriei RomâneFoto: Arhivă Click
Iohannis cere intervenția procurorului general, în urma intervenției în forță a Jandarmeriei RomâneFoto: Arhivă Click

În după-amiaza zilei de 11 august, în urma protestelor din Piața Victoriei soldate cu zeci de răniți, Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut intervenția procurorului general, Augustin Lazăr. Iohannis dorește demararea unei anchete, pentru stabilirea exactă a cauzelor care au dus la intervenția în forță a Jandarmeriei Române, soldată cu violențe asupra protestatarilor, majoritatea având nevoie de îngrijire medicală atât la fața locului, cât și în spital, unii dintre aceștia fiind chiar internați.

Președintele Iohannis a cerut intervenția procurorului general, după violențele de vineri noaptea, de la mitingul anti-guvernamental din Piața Victoriei, așa cum se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. Iohannis i-a cerut lui Augustin Lazăr să ancheteze intervenția brutală a Jandarmeriei, pentru elucidarea situației nefericite care s-a produs în cadrul unui miting care a fost anunțat din timp, într-o țară democratică.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a solicitat astăzi, 11 august a.c., Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, demararea de urgență a cercetărilor în vederea stabilirii situației de fapt și elucidării modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseară din Piața Victoriei din București.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a solicitat Procurorului general stabilirea legalității intervenției și identificarea persoanelor și a gradului de implicare sau vinovăție a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală”, se arată în comunicat. 

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal 

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018”, se arată într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net