LIVE VIDEO A început ședința solemnă din Parlament de comemorare a Regelui Mihai

Ultima actualizare:

    Regele Mihai a ținut un discurs memorabil în Parlament, în 25 octombrie 2011, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani
Regele Mihai a ținut un discurs memorabil în Parlament, în 25 octombrie 2011, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani

Parlamentul se reuneşte astăzi, de la ora 15.00, în şedinţă solemnă comună pentru comemorarea Regelui Mihai. Vor lua parte şi preşedintele Iohannis, Principesa Margareta şi Patriarhul Daniel.

UPDATE Ora 15.40  A luat cuvântul Principesa Margareta, Custodele coroanei regale. Alteța sa a evocat activitatea Regelui Mihai și a dat asiugurări că va continua să facă tot ce este posibil pentru progresul țării.

UPDATE. Ora 15.17 A luat cuvântul președintele Klaus Iohannis care aduce un laudatio Regelui Mihai.

UPDATE. Ora 15.15. A fost păstrat un moment de reculegere și s-a intonat imnul României. Apoi a fost prezentat ultimul discurs al Majestății Sale din Parlamentul României, din 25 octombrie 2011, la împlinirea a 90 de ani.

UPDATE. Ora 15.00. A început ședința solemnă de comemorare a Regelui Mihai în fața Parlamentului reunit. Sunt prezenți foștii președinți Emil Constantinescu și Traian Băsescu. Ion Iliescu lipsește și de această dată, așa cum s-a întâmplat în 1 Decembrie. Nina Iliescu a ex plicat atunci că soțul ei a suferit o entorsă și se deplasează cu greutate.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, luni, 11 decembrie, de la ora 15.00, într-o şedinţă solemnă comună pentru comemorarea Regelui Mihai, la care vor lua parte şi preşedintele Klaus Iohannis, principesa Margareta, şi Patriarhul Daniel. De asemenea, au fost invitaţi premierul Mihai Tudose, miniştrii, precum şi parlamentari şi miniştri din Republica Moldova, scrie news.ro.

Potrivit memorandumului aprobat de conducerea celor două Camere în legătură cu şedinţa solemnă, ”Parlamentul României, organul reprezentativ suprem al poporului român, are menirea de a continua şi împlini dezideratele testamentului politic al Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, de a face din România «o ţară statornică, prosperă şi admirată în lume», o Românie suverană şi democratică”.

”În acest moment trist în care naţiunea română îşi conduce pe ultimul drum Suveranul, Parlamentul României va omagia personalitatea Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor în debutul ceremoniilor oficiale ale funeraliilor regale”, se mai arată în memorandum, potrivit news.ro.

Regele Mihai, care împlinise 96 de ani în 25 octombrie, a încetat din viaţă în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui va fi adus în ţară miercuri, 13 decembrie. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 16 decembrie, la noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, unde sicriul cu trupul neînsufleţit va fi transportat, de la Bucureşti, cu Trenul Regal.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net