Preşedintele şi premierul, la ceremoniile de Ziua Marinei, de la Constanţa. Publicul nu are acces VIDEO

Ultima actualizare:

    Premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannisfoto: Facebook
Premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannisfoto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna participă duminică, 15 august, la ceremoniile organizate între orele 10.00 şi 11.00, în portul militar Constanţa, cu ocazia Zilei Marinei. Publicul nu are acces la eveniment, pentru al doilea an la rând, dar turiştii şi constănţenii aflaţi pe plajă pot urmări defilarea navelor de la Constanţa la Midia, între orele 11.00 şi 13.00.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat duminică, în discursul rosit la ceremoniile care au loc în portul militar Constanţa cu ocazia Zilei Marinei, că sunt impresionante sacrificiile pe care marinerii le fac, departe de casă şi de cei dragi, cel mai adesea aflaţi în situaţii dificile, care le pun la încercare rezistenţa şi tenacitatea, ieşind mereu învingători. Preşedintele a lansat un apel la vaccinare, ca unică modalitate de revenire la normalitate.


    La ceremonii au participat preşedintele Senatului, Anca Dragu, premierul Florin Cîţu şi unii dintre membrii Executivuluifoto: Facebook
La ceremonii au participat preşedintele Senatului, Anca Dragu, premierul Florin Cîţu şi unii dintre membrii Executivuluifoto: Facebook

„Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceţi. Departe de casă şi de cei dragi, cel mai adesea aflaţi în situaţii dificile, care vă pun la încercare rezistenţa şi tenacitatea, ieşiţi mereu învingători şi vă faceţi datoria de a garanta siguranţa cetăţenilor noştri. Apărarea şi protejarea românilor, spiritul de sacrificiu, devotamentul, profesionalismul, acestea sunt cele mai importante calităţi ale marinarilor noştri”, le-a transmis şeful statului marinarilor, de Ziua Marinei.

Acesta a vorbit şi despre perioada pe care omenirea o traversează. „Există o singură cale de a reveni cu totul la normalitate şi această cale este vaccinarea. Cu cât va creşte mai rapid numărul persoanelor imunizate, cu atât mai repede vom reuşi să stopăm această pandemie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în discursul ţinut cu ocazia ceremoniilor care au loc la malul mării.


    Preledintele Klaus Iohannis, la Ziua Marineifoto: Facebook
Preledintele Klaus Iohannis, la Ziua Marineifoto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a fost ultimul sosit, fiind primit conform protocolului. Ziua Marinei Române este sărbătorită din anul 1902, ajungând la cea de-a 119-a ediţie şi, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare eveniment al marinarilor va fi marcat de contextul pandemiei COVID-19. 

 Ceremonia de duminică din portul militar Constanţa este una la care publicul nu va avea acces. Cu toate acestea, evenimentul poate fi urmărit, în direct, începând cu ora 9.50, inclusiv pe pagina de Facebook a Forţelor Navale Române, potrivit news.ro.


    foto: Facebook
foto: Facebook

Ceremonia va începe cu întâmpinarea oficialilor şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, din care fac parte militari din Forţele Navale Române, militari din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii. La ora 10.00, vor fi ridicate pavilionul, geacul şi marele pavoaz, la bordul navelor militare, în acordurile Imnului de Stat al României, concomitent cu 21 de salve de tun, care vor fi trase de către militarii Batalionului 345 Artilerie "Tomis”, Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti”.De asemenea, va fi citit ordinul comun al miniştrilor apărării naţionale, transporturilor şi administraţiei şi internelor, după care vor fi acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” şi Direcţiei Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”.Momentul va fi urmat de alocuţiunea preşedintelui Klaus Iohannis.La finalul ceremoniei, în jurul orei 11.00, portul militar va fi survolat de o formaţie de aeronave de luptă, alcătuită din elicoptere Puma Naval ale Forţelor Navale Române, un elicopter IAR Puma, aeronave MIG-21 şi F-16 ale Forţelor Aeriene Române, aeronave "Typhoon” britanice şi un avion de cercetare P-8 american.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net