Preţul petrolului a scăzut iar. La noi carburantul e tot mai scump

Ultima actualizare:

    Prețul la pompă crește pe zi ce trece
Prețul la pompă crește pe zi ce trece

Preţurile ţiţeiului au scăzut ieri. Sunt mai multe motive care au dus la prăbușirea barilului de petrol, inclusiv faptul că dolarul s-a întârit. Cu toate astea, benzinarii noștri tot saltă tariful la pompă.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la Londra, a scăzut sub 50 de dolari pentru un baril, fiind cotat cu 49,89 dolari în jurul orei 8.45, ora României, în declin cu 1,3% faţă de ultima cotaţie de închidere, scrie news.ro.

Pe piaţa americană, petrolul s-a ieftinit cu 1,3%, până la 48,43 dolari pentru un baril.

"Un dolar puternic are ca efect scăderea preţurilor, aşa cum se întâmplă şi ca urmare a datelor slabe din Asia", a declarat analistul Matt Stanley, de la casa de brokeraj Freight Investor Services (FIS) din Dubai.

Dolarul s-a apreciat cu 1,2% faţă de un coş de valute, după ce atinsese luna aceasta niveluri minime, fiind susţinut de perspectiva unei majorări a dobânzii de referinţă în Statele Unite. Un indicator din Japonia, al percepţiei economice a şefilor de mari companii, a coborât la -11,1 în perioada aprilie-iunie, de la -7,9 anterior, indicând o deteriorare a situaţiei economice în a treia cea mai mare economie a lumii, după SUA şi China.

Chiar și așa, benzinarii români țin prețurile sus.

Cea mai ieftină motorină se vinde în Capitală cu 5.07 lei/litru, iar benzina cu 5.14 lei/litru. Săptămână de săptămână, tariful la pompă a tot crescut, deși lunile trecute un litru de motorină se vindea cu 4.20 lei.   

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net